Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hollandaisekastike parsalle tai uppomunavoileiville

Uppomunavoileivät ovat herkullinen brunssi- tai aamiaisruoka. Nappaa ohje hollandaisekastikkeelle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4 rkl sitruunamehua tai vedellä laimennettua sitruunamehua
  • 4 keltuaista
  • vähintään 200 g voita kuutioina
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunankuorta

Valmistusohje

  1. Sekoita metallikulhossa neste ja keltuaiset vatkaamalla. Nosta kulho vesihauteeseen ja jatka vatkausta. Seos paksuuntuu ja kypsyy pikkuhiljaa. Munat vaahtoavat ensin voimakkaasti. Jatka vatkausta. Huomaat pian, kuinka kypsyessään seos sakenee ja vaahto häviää vähitellen.
  2. Jatka vatkausta ja lisäile voikuutioita pikkuhiljaa. Vatkaa koko ajan. Älä kuitenkaan ylikuumenna seosta, sillä kastike leikkaa helposti kiinni ja juoksettuu eli erottuu. Voit välillä nostaa astian pois vesihauteesta hetkeksi. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla tai sitruunan kuorella.
  3. Lämpimänä ja juuri valmistettuna kastike on juoksevaa. Jos annat sen vähän jäähtyä, se sakenee. Hollandaisekastike maistuu niin lämpimänä kuin huoneenlämpöisenäkin. Uudelleen sitä ei voi lämmittää, joten tee sitä vain sen verran kuin tarvitset.
  4. Tarjoile hollandaisekastike paahdetulla briossisämpylällä tai maalaisleivällä, jonka päällä on kylmäsavulohiviipaleita tai savukinkkuviipale ja uppomuna. Lisäksi voit siivuttaa mukaan avokadoa tai keittää parsaa.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hollandaisekastike parsalle tai uppomunavoileiville

Henri

Täysin kelvoton ohje kastikkeen tekoon.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.