Hollandaisekastike parsalle tai uppomunavoileiville
Uppomunavoileivät ovat herkullinen brunssi- tai aamiaisruoka. Nappaa ohje hollandaisekastikkeelle.
Valmistusohje
- Sekoita metallikulhossa neste ja keltuaiset vatkaamalla. Nosta kulho vesihauteeseen ja jatka vatkausta. Seos paksuuntuu ja kypsyy pikkuhiljaa. Munat
vaahtoavat ensin voimakkaasti. Jatka vatkausta. Huomaat pian, kuinka kypsyessään seos sakenee ja vaahto häviää vähitellen. - Jatka vatkausta ja lisäile voikuutioita pikkuhiljaa. Vatkaa koko ajan. Älä kuitenkaan ylikuumenna seosta, sillä kastike leikkaa helposti kiinni ja juoksettuu eli
erottuu. Voit välillä nostaa astian pois vesihauteesta hetkeksi. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla tai sitruunan kuorella. - Lämpimänä ja juuri valmistettuna kastike on juoksevaa. Jos annat sen vähän jäähtyä, se sakenee. Hollandaisekastike maistuu niin lämpimänä kuin huoneenlämpöisenäkin.
Uudelleen sitä ei voi lämmittää, joten tee sitä vain sen verran kuin tarvitset. - Tarjoile hollandaisekastike paahdetulla briossisämpylällä tai maalaisleivällä, jonka päällä on kylmäsavulohiviipaleita tai savukinkkuviipale ja uppomuna. Lisäksi voit siivuttaa mukaan avokadoa tai keittää parsaa.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Hollandaisekastike parsalle tai uppomunavoileiville