
Hollandaisekastike parsalle tai uppomunavoileiville
Uppomunavoileivät ovat herkullinen brunssi- tai aamiaisruoka. Nappaa ohje hollandaisekastikkeelle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
- 4 rkl sitruunamehua tai vedellä laimennettua sitruunamehua
- 4 keltuaista
- vähintään 200 g voita kuutioina
- suolaa
- pippuria
- sitruunankuorta
Valmistusohje
- Sekoita metallikulhossa neste ja keltuaiset vatkaamalla. Nosta kulho vesihauteeseen ja jatka vatkausta. Seos paksuuntuu ja kypsyy pikkuhiljaa. Munat vaahtoavat ensin voimakkaasti. Jatka vatkausta. Huomaat pian, kuinka kypsyessään seos sakenee ja vaahto häviää vähitellen.
- Jatka vatkausta ja lisäile voikuutioita pikkuhiljaa. Vatkaa koko ajan. Älä kuitenkaan ylikuumenna seosta, sillä kastike leikkaa helposti kiinni ja juoksettuu eli erottuu. Voit välillä nostaa astian pois vesihauteesta hetkeksi. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla tai sitruunan kuorella.
- Lämpimänä ja juuri valmistettuna kastike on juoksevaa. Jos annat sen vähän jäähtyä, se sakenee. Hollandaisekastike maistuu niin lämpimänä kuin huoneenlämpöisenäkin. Uudelleen sitä ei voi lämmittää, joten tee sitä vain sen verran kuin tarvitset.
- Tarjoile hollandaisekastike paahdetulla briossisämpylällä tai maalaisleivällä, jonka päällä on kylmäsavulohiviipaleita tai savukinkkuviipale ja uppomuna. Lisäksi voit siivuttaa mukaan avokadoa tai keittää parsaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hollandaisekastike parsalle tai uppomunavoileiville
Täysin kelvoton ohje kastikkeen tekoon.