Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Höyrymehu mustaherukoista

Ainekset

  • noin 8 l mustaherukoita (4 kg)
  • 1-1,25 kg sokeria

Valmistusohje

 

  1. Mehumaijassa eli höyrymehustimessa valmistettavaan mehuun voit lisätä huuhdotut mustaherukat perkeineen. Kaada marjat höyrymehustimen reikäosaan kerroksittain sokerin kanssa siten, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on marjoja (sokeria 300-500 g marjakiloa kohden). Sulje kansi ja kuumenna alaosassa oleva vesi kiehuvaksi.
  2. Vesi saa kiehua voimakkaasti noin tunnin ajan, niin höyry mehustaa marjat. Valuta mehua noin 20 minuutin kuluttua ja kaada se marjojen päälle.
  3. Valuta mehustimeen muodostuva mehu suoraan pulloihin, kannuun tai tilavaan kattilaan. Kun koko mehuerä on valunut, kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi, lisää mahdollinen säilöntäaine ja pullota puhtaat, kuumat pullot täyteen mehua. Sulje puhtailla kumitulpilla tai korkeilla välittömästi.
  • On turvallisempaa pullottaa mehu kannusta kaataen tai uudelleen kuumennettuna kattilasta kuin suoraan mehustimesta, myös mehun vahvuus on tasalaatuista.
  • Valmista samaan tapaan mehua muista marjoista kuten mustikoista. Marjajäännöksen voit pakastaa ja käyttää puurojen tai jogurtin kanssa ja piirakoiden täytteeksi.
  • Raparperimehuun antavat väriä mukana höyrytettävät mansikat.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Höyrymehu mustaherukoista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.