Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Intialainen quorn curry

Quorn-curry on ihanan mausteinen ja lämmittävä syypäivän ruoka. Tarjoile curry keitetyn basmatiriisin, naanleivän ja raikkaan raita-jogurttikastikkeen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Quorn-curry:

  • 1 ps (300 g) pakastequorn-sieniproteiinikuutioita
  • 1 dl turkkilaista jogurttia

Mausteseos

  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ tl kanelia
  • pala punaista chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä

Lisäksi

  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 prk (200 g) paseerattua tomaattia
  • 2–3 rkl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

Quorn-curry tehdään helposti näin:

1. Valmista mausteseos morttelissa. Murskaa ensin korianterinsiemenet ja sinapinsiemenet. Lisää loput mausteet ja paloiteltu chili ja valkosipulinkynnet sekä raastettu inkivääri. Sekoita ainekset hakkaamalla tahnaksi. Sekoita tahna ja jogurtti kulhossa ja lisää joukkoon quorn-kuutiot. Anna maustua 15 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja paahda pannulla öljyssä 5 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää maustetut quorn-kuutiot ja tahna. Lisää joukkoon tomaattisose. Anna kastikkeen muhia kannen alla 20 minuuttia.

3. Koristele annos korianterilla.

Lisää reseptejä:

Linssi-kasvispata Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer Ruoka.fi: Intialainen kukkakaalibiryani


Kommentoi

Kommentoi juttua: Intialainen quorn curry

Sinun täytyy kommentoidaksesi.