Intialainen quorn curry
Quorn-curry on ihanan mausteinen ja lämmittävä syypäivän ruoka. Tarjoile curry keitetyn basmatiriisin, naanleivän ja raikkaan raita-jogurttikastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Quorn-curry:
- 1 ps (300 g) pakastequorn-sieniproteiinikuutioita
- 1 dl turkkilaista jogurttia
Mausteseos
- 2 tl korianterinsiemeniä
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- ½ tl kardemummaa
- ½ tl kanelia
- pala punaista chiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
Lisäksi
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 1 prk (200 g) paseerattua tomaattia
- 2–3 rkl hienonnettua korianteria
Valmistusohje
Quorn-curry tehdään helposti näin:
1. Valmista mausteseos morttelissa. Murskaa ensin korianterinsiemenet ja sinapinsiemenet. Lisää loput mausteet ja paloiteltu chili ja valkosipulinkynnet sekä raastettu inkivääri. Sekoita ainekset hakkaamalla tahnaksi. Sekoita tahna ja jogurtti kulhossa ja lisää joukkoon quorn-kuutiot. Anna maustua 15 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja paahda pannulla öljyssä 5 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää maustetut quorn-kuutiot ja tahna. Lisää joukkoon tomaattisose. Anna kastikkeen muhia kannen alla 20 minuuttia.
3. Koristele annos korianterilla.
Lisää reseptejä:
Linssi-kasvispata Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Intialainen quorn curry