Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Irish coffee

Irish coffee tehdään kahvista, irlantilaisesta viskistä, fariinisokerista ja kermavaahdosta. Parhaimmillaan irlantilainen kahvi on kerroksellinen yhdistelmä viskillä säväytettyä kuumaa kahvia ja viileää, pehmeää kermavaahtoa. Juoma on täydellinen, kun suuhun solahtaa kermapilven läpi viskillä maustettu kahvi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Irish coffee

  • 4 dl vahvaa, kuumaa kahvia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 8 cl irlantilaista viskiä, esimerkiksi Jameson
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Irish coffee eli irlantilainen kahvi tehdään näin helposti:

1. Keitä kahvi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Löysä kermavaahto solahtaa juodessa suuhun.  Jos haluat taas,  että kerma nousee juoman päällä korkeaksi, lusikoitavaksi jälkiruokamaiseksi nokareeksi, vatkaa kermavaahto tanakammaksi.

2. Lämmitä mukeja kuumalla vedellä. Kaada vesi pois ja täytä mukista noin 3/4 kahvilla. Lisää kuuman kahvin joukkoon sokeri ja sekoita, kunnes sokeri on täysin sulanut kahviin.

3. Lisää sitten irlantilainen viski ja sekoita juoma.

4. Viimeistele kahvijuoma kermavaahdolla. Jos käytät kevyesti vatkattua kermaa, kaada kermaa rauhallisesti lusikan kautta kahvin päälle. Ole tarkkana, ettei kerma sekoitu kahviin, vaan jää kahvin päälle. Tämä vaatii hieman harjoittelua.  Pääset juomaa tehdessäsi helpommalla, kun vatkaat kermavaahdon kiinteämmäksi ja lisäät varovasti lusikalla nokareen juoman päälle. Nauti Irish coffee kuumana.

Lue myös: Irish coffeella maustetut leivokset

Lue myös Anna.fi: Parhaat lämmikkeet pimeneviin syysiltoihin – taltuta koleus Grand marnier -kahvilla, portviiniglögillä tai perinteisellä minttukaakaolla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Irish coffee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.