Isoäidin salaatti
Isoäidin salaatti on ruokaisa klassikko, jonka voi valmistaa helposti vaikkapa lounaaksi. Salaatti ihastuttaa värikkyydellä ja hyvällä maullaan myös kesän ruokapöydässä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
Isoäidin salaatti
- 2 keräsalaattia
- 6 kananmunaa
- 1 nippu ruohosipulia
- 8–12 retiisiä
Kastike
- 2 dl kuohukermaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl sinappia
- ½ tl sokeria
Valmistusohje
Katso videolta, miten isoäidin salaatti valmistetaan:
Isoäidin salaatti valmistuu helposti näin:
- Keitä kananmunat koviksi. Kuori kananmunat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
- Huuhtele ja valuta salaatti hyvin. Revi salaatinlehdet ja hienonna valkuaiset, ja kokoa salaatti niistä kerroksittain.
- Pilko halutessasi joukkoon muutama retiisi.
- Valmista kastike. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Hienonna keltuaiset ja lisää ne vaahdon joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita hyvin.
- Koristele salaatti silputulla ruohosipulilla.
- Tarjoa kastike erikseen tai lisää se salaatin joukkoon.
Vinkki! Halutessasi voit lisätä salaatin koristeeksi ketunleivän lehtiä ja syötäviä kukkia.
Lue myös Anna.fi: Savukalasalaatti ja piparjuurikerma
Kommentoi
Kommentoi juttua: Isoäidin salaatti