Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Isoäidin salaatti

Isoäidin salaatti on ruokaisa klassikko, jonka voi valmistaa helposti vaikkapa lounaaksi. Salaatti ihastuttaa värikkyydellä ja hyvällä maullaan myös kesän ruokapöydässä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Isoäidin salaatti

  • 2 keräsalaattia
  • 6 kananmunaa
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 8–12 retiisiä

Kastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • ½ tl sokeria

Valmistusohje

Katso videolta, miten isoäidin salaatti valmistetaan:

Isoäidin salaatti valmistuu helposti näin:

  1. Keitä kananmunat koviksi. Kuori kananmunat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
  2. Huuhtele ja valuta salaatti hyvin. Revi salaatinlehdet ja hienonna valkuaiset, ja kokoa salaatti niistä kerroksittain.
  3. Pilko halutessasi joukkoon muutama retiisi.
  4. Valmista kastike. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Hienonna keltuaiset ja lisää ne vaahdon joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita hyvin.
  5. Koristele salaatti silputulla ruohosipulilla.
  6. Tarjoa kastike erikseen tai lisää se salaatin joukkoon.

Vinkki! Halutessasi voit lisätä salaatin koristeeksi ketunleivän lehtiä ja syötäviä kukkia.

Isoäidin salaatti sopii hyvin vaikkapa lounaaksi tai kesäpöytään vieraille tarjottavaksi.

Lue myös Anna.fi: Savukalasalaatti ja piparjuurikerma


Kommentoi

Kommentoi juttua: Isoäidin salaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.