1. Kuori appelsiini terävällä veitsellä kuoren ja hedelmälihan välistä viiltämällä. Leikkaa hedelmä viipaleiksi. Kuori ja suikaloi punasipuli. Huuhtele ja pilko pussi eli 150 grammaa sokeriherneitä. Valuta 200 grammaa fetajuustoa ja sulata herneet.
2. Revi ruukku salaattia kulhoon tai tarjoiluastiaan, hienonna joukkoon ruukku minttua ja ruukku tilliä ja lisää lopuksi vihannekset, hedelmäpalat ja feta murennettuna.
3. Raasta pieneen kulhoon sitruunan kuori ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Vispaa joukkoon puoli desilitraa öljyä ohuena nauhana. Mausta sitruunakastike teelusikallisella kuivattua oreganoa, puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella mustapippuria.
4. Mausta herne-fetasalaatti sitruunakastikkeella juuri ennen tarjoilua tai nosta kastike tarjoile salaatin viereen itse annosteltavaksi.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2022.
Lue myös: Meloni-fetasalaatti
Lue myös Anna.fi: Appelsiini-fetasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Herne-fetasalaatti