Reseptit
alle 30 min
8
Kiitos

Itämainen salaatti

Itämainen nuudelisalaatti kootaan pavuista, porkkanasta, kesäkurpitsasta ja pähkinöistä. Voit syödä makean mausteisen nuudeli-kasvissekoituksen isoilta salaatinlehdiltä. Pyöräytä ainesosista esimerkiksi salaattiwrap helpottaaksesi syömistä!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Itämainen nuudelisalaatti:

200 g nuudelia
200 g ohuita, vihreitä papuja
100 g pavun ituja
200 g porkkanaa
200 g kesäkurpitsaa
muutama miniluumutomaatti
1 dl suolattuja cashewpähkinöitä
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
sydänsalaatinlehtiä
Mainos

thaikastike

2 limetin mehu
2 rkl öljyä
2 tl inkivääritahnaa
2 tl sitruunaruohotahnaa
2 puristettua valkosipulinkynttä
1 tl makeaa chilikastiketta
muutama tippa thaimaalaista kalakastiketta
1 tl osterikastiketta
2 kevätsipulinvartta
tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Valmista thaikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Ryöppää pavut nopeasti ja jäähdytä kylmällä vedellä. Huuhdo pavun idut kylmällä vedellä.

3. Kuori ja raasta porkkanat suikaleiksi. Raasta kesäkurpitsa suikaleiksi. Halkaise tomaatit.

4. Kaada thaikastike nuudelien joukkoon. Lisää muut ainekset. Tarjoa sydänsalaatin lehdeltä.

 

Katso myös nämä ohjeet:

voimasalaatti, cashewkastike ja hummus

Pähkinäinen voimasalaatti

Caesar-salaatti

Salaatti kambing

Keskiyön lammassalaatti

Aasialainen salaatti

Ruoka.fi: Aasialainen salaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Itämainen salaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X