Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pähkinäinen voimasalaatti

Tämä salaatti on täynnä rautaa, kun täydennät sen pinaatilla ja tofulla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
3 annosta

Ainekset

Marinointiin

  • 1 kpl punasipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa

salaattiin

  • 1 pkt (300 g) marinoitua tofua (Jalotofu)
  • öljyä paistamiseen
  • 20 kirsikkatomaattia
  • ½ cantaloupe-meloni
  • 2 dl tuoretta pinaattia
  • ½ ruukku vihreää salaattia
  • 1 ruukku rucolaa
  • ½ dl kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Pähkinäinen voimasalaatti tehdään helposti näin:

1. Pähkinäinen voimasalaatti syntyy näin. Kuori punasipuli, halkaise ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Marinoi punasipuli eli sekoita sipulin joukkoon öljy, etikka, sokeri ja suola. Anna marinoitua salaatin valmistuksen ajan.

2. Kuivaa ja kuutio tofu. Paista tofu rapeaksi öljytyllä pannulla.

3. Pese kirsikkatomaatit ja halkaise. Kuori meloni, ota siemenet pois ja leikkaa viipaleiksi. Pese salaatit, kuivaa ja revi suupaloiksi. Yhdistä salaatit kulhossa, jaa lautasille tai salaattivadille.

4. Asettele salaattipedin päälle marinoitua punasipulia, tofua, tomaattia, melonia ja kurpitsansiemeniä. Tarjoa hummuksen, cashewkastikkeen ja tuoreen leivän kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/2017.

Tankkaa energiaa myös näistä salaateista:

voimasalaatti

Voimasalaatti

ruokaisa salaatti

Lohi-papusalaatti

vihreä, lämmin tofusalaatti

Vihrelä, lämmin tofusalaatti

Ruoka.fi: Tofu-avokadosalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäinen voimasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.