Reseptit
4
Kiitos

Itämainen uunilohi

Lohi kypsyy uunissa nopeasti. Aasialaisista mausteista tehdään mausteseos, jolla lohipalat sivellään ennen kypsennystä. Lisukkeena maistuu riisi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Itämainen uunilohi:

600 g kirjo- tai merilohta fileenä
2 rkl öljyä
1 ½ tl inkivääritahnaa
1 tl punaista chilitahnaa
1 tl valkosipulitahnaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 tl fariinisokeria
½ nippua kevätsipulia
2-3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Lisäksi:

jasmiiniriisiä

Valmistusohje

  1. Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa se annospaloiksi. Lado palat uunivuokaan.
  2. Sekoita öljy ja mausteet keskenään. Sivele mausteseos pullasudin avulla kalapalojen päälle.
  3. Hienonna kevätsipulit ja korianteri. Ripottele sipuli- ja korianterisilppu kalapalojen päälle uunivuokaan. Kypsennä uunissa 225asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
  4. Valmista kalojen kypsyessä lisäkkeeksi jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • VINKKI: Kaupasta saa usein myös lohta ruodottomana fileenä, jolloin ruotoja ei tarvitse itse nyppiä.

Katso myös marokkolaisen uunilohen resepti.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Itämainen uunilohi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X