Itämainen uunilohi
Itämainen uunilohi kypsyy nopeasti. Se tuo vaihtelua perinteiseen uuniloheen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Itämainen uunilohi:
- 600 g kirjo- tai merilohta fileenä
- 2 rkl öljyä
- 1 ½ tl inkivääritahnaa
- 1 tl punaista chilitahnaa
- 1 tl valkosipulitahnaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 tl fariinisokeria
- ½ nippua kevätsipulia
- 2-3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
Lisäksi:
- jasmiiniriisiä
Valmistusohje
Itämainen uunilohi valmistuu näin helposti:
Itämainen uunilohi sivellään aasialaisista mausteista tehdyllä mausteseoksella, ennen kypsennystä. Lisukkeena maistuu riisi.
- Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa se annospaloiksi. Lado palat uunivuokaan.
- Sekoita öljy ja mausteet keskenään. Sivele mausteseos pullasudin avulla kalapalojen päälle.
- Hienonna kevätsipulit ja korianteri. Ripottele sipuli- ja korianterisilppu kalapalojen päälle uunivuokaan. Kypsennä uunissa 225asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
- Valmista kalojen kypsyessä lisäkkeeksi jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- VINKKI: Kaupasta saa usein myös lohta ruodottomana fileenä, jolloin ruotoja ei tarvitse itse nyppiä.
Katso myös marokkolaisen uunilohen resepti.
Katso myös Anna.fi/ruoka: Uunilohi kolmella tavalla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itämainen uunilohi