Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Itämaisesti maustettu kesäkeitto

Perinteinen kesäkeitto on saanut itämaiset maut chilistä ja kookoksesta. Keitossa on runsaasti paitsi kasviksia myös makuja.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Itämaisesti maustettu kesäkeitto:

  • 3-4 uutta perunaa
  • 2-3 porkkanaa
  • ½ kukkakaali
  • 2-3 sipulinvartta
  • 7-8 dl kasvislientä
  • 1 parsakaali
  • 1 dl vihreitä papuja
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 dl herneitä
  • ½ dl tuoretta pinaattia
  • ½ punainen chili
  • ½ limetinmehu ja -kuori
  • 1-1 ½ tl suolaa
  • ½ dl tuoretta korianteria
  • ½ dl tuoretta tilliä

Valmistusohje

1. Pese ja rapsuta uudet perunat sekä porkkanat puhtaiksi. Halkaise perunat tai jos perunat ovat isoja, leikkaa neljään osaan. Leikkaa porkkanat viipaleiksi, erottele kukkakaalin kukinnot ja hienonna sipulivarret.

2. Lisää kasvikset kiehuvaan kasvisliemeen. Vettä tulee olla sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua kunnes perunat ovat kypsiä, keittoaika 10-15 minuuttia. Lisää parsakaalin nuput ja puolitetut pavut noin 4 minuuttia ennen kookoskerman lisäämistä.

3. Lisää keittoon kookoskerma, herneet, hienonnetut pinaatinlehdet ja hienonnettu chili. Anna keiton kiehahtaa. Mausta keitto hyvin pestyn limetin kuorella ja mehulla, sekä suolalla. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa lisää kasvislientä.

4. Koristele kesäkeitto hienonnetulla korianterilla ja tillillä. Tarjoa lisukkeena tuoretta rieskaa ja voita.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 16/17.

Lisää keittoja kesän kypsyttämästä sadosta:

kesäkeitto

Kesäkeitto

aasialainen kasviskeitto

Aasialainen kasviskeitto

ahvenkeitto

Keväinen ahvenkeitto

Ruoka.fi: Vietnamilainen kesäkeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itämaisesti maustettu kesäkeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.