Reseptit
10
Kiitos

Itse tehty juusto: Katanjanmarjalla ja rosmariiniinillä maustettu piimäjuusto

Itse tehty juusto sopii tarjottavaksi juhlapöytään. Herkullinen piimäjuusto maustetaan katajanmarjoilla ja rosmariinilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Katanjanmarja-rosmariini maustettu piimäjuusto

1/2 dl vettä
1 rkl voita
3 l täysmaitoa
5 katajanmarjaa
2-3 rkl rosmariinia
1 l piimää
3 kananmunaa
2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kiehauta ensin ison kattilan pohjalla vesi ja voi. Tämä estää kattilaa palamasta pohjaan.

2. Kaada kattilaan maito, murskatut katajanmarjat ja rosmariininoksat, anna kiehahtaa. Ota levyltä pois.

3. Vatkaa piimän joukkoon munat. Kaada piimä-munaseos maidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita kattila takaisin levylle. Kiehauta uudelleen, älä keitä. Ota pois levyltä, ja anna heran kerääntyä noin 20 minuuttia.

4. Ota rosmariinin oksat pois. Kerää reikäkauhalla hera siivilään, joka on vuorattu harsolla, anna valua hetki. Siirrä juusto toiseen kulhoon, mausta suolalla.

5. Laita juusto takaisin harsolla vuorattuun siivilään. Laita siivilä takaisin kulhon päälle valumaan. Nosta harsonreunat juuston päälle suojaksi, ja aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi voipaketti. Anna juuston tekeytyä kylmässä vuorokausi. Kumoa lautaselle, ja nauti saaristolaislimpun kanssa tai sellaisenaan.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Tehdään itse juustoa:

uunijuusto

Uunijuusto

kotijuusto

Perinteinen kotijuusto

piimäjuusto

Helppo piimäjuusto

Anna.fiKotitekoinen ricottajuusto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Itse tehty juusto: Katanjanmarjalla ja rosmariiniinillä maustettu piimäjuusto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X