Jäätelöleivokset
Jäätelöleivokset ovat kuin minikakkuja. Ne syntyvät rapeata keksipohjasta, lempijäätelöstä ja täyteläisestä mascaroponevaahdosta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Keksipohja
- 14 kaurakeksiä
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 1 dl sulatettua voita
Mascarponevaahto
- 1 prk (250 g) mascarponea
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl tomusokeria
Lisäksi
- 4 (à 65–125 g) jäätelöpikaria (esim. Valio, Ben&Jerry’s tai Suomen Jäätelö)
- 2 dl tuoreita marjoja (vadelmia, karhunvatukoita, punaherukkaa)
- muutama mintun oksa
Valmistusohje
Jäätelöleivokset valmistuvat helposti näin:
- Murskaa keksit ja pähkinät monitoimikoneessa sileäksi muruksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin.
- Painele keksiseos leivinpaperin päälle levyksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, kunnes reunat alkavat ruskistua. Nosta pelti uunista ja painele lasin tai muotin avulla levystä pyöreitä keksejä. Muotin tulee olla hieman suurempi halkaisijaltaan kuin jäätelön halkaisija. Anna keksien täysin jäähtyä leivinpaperin päällä.
- Vatkaa mascarpone ja kerma sähkövatkaimella kulhossa vaahdoksi. Mausta tomusokerilla.
- Valmista leivokset yksi kerrallaan ja laita valmis leivos jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan.
- Nosta keksipohja varovasti lastan avulla lautaselle ja kumoa päälle jäätelöpikari. Levitä kermaseos päälle. Koristele jäätelöleivokset marjoilla, mintun lehdillä ja murennetulla keksipohjalla. Tarjoa äitienpäiväbrunssilla raikkaan Bellinin kera.
Vinkki! Jos et löydä sopivia jäätelöpikareita, leikkaa tiiliskiven muotoisesta jäätelöpaketista paksuja siivuja ja ota niistä muotilla sopivat palat. Laita palat pakastimeen kovettumaan ennen kuorruttamista.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/24.
Lue myös Anna.fi: Espressojäätelösandwichit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jäätelöleivokset