Jäätelöleipä – kolmen raaka-aineen somehitti
Jäätelöleipä tehdään vain kolmesta raaka-aineesta: jäätelöstä, jauhoista ja leivinjauheesta. Todellista hittiainesta. Tämän helpommaksi leivonta ei enää mene.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Munaton
Ainekset
Jäätelöleipä
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 5 dl valitsemaasi jäätelöä (Esim. suklaata tai vanijaa)
Jäätelöleipä, vuoan jauhotus
- 2 tl voita
- 2 rkl korppujauhoja tai murskattua mysliä
Valmistusohje
Jäätelöleipä leivotaan helposti näin:
- Ota puolen litran jäätelöpakkaus sulamaan noin 45 minuuttia ennen valmistusta.
- Sekoita kolme ja puoli desilitraa vehnäjauhoja ja puolitoista teelusikallista leivinjauhetta yhteen.
- Sekoita joukkoon puoli litraa pehmennyttä jäätelöä.
- Voitele puolentoista litran vetoinen leipävuoka kahdella teelusikallisella voita ja ripottele pinnalle kaksi ruokalusikallista korppujauhoja tai murskattua mysliä.
- Lusikoi hyvin sekoitettu taikina vuokaan.
- Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Jos paistat lyhyemmän aikaa, jäätelöleipä jää sisältä pehmeäksi. Pidemmällä paistoajalla saat siitä tasaisesti kypsemmän.
Lue myös: Pilvileipä on hauska somehitti
Lue myös Anna.fi: Banaanileipä eli banana bread
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jäätelöleipä – kolmen raaka-aineen somehitti