Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jäätelöleipä – kolmen raaka-aineen somehitti

Jäätelöleipä tehdään vain kolmesta raaka-aineesta: jäätelöstä, jauhoista ja leivinjauheesta. Todellista hittiainesta. Tämän helpommaksi leivonta ei enää mene. 

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Jäätelöleipä

  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 5 dl valitsemaasi jäätelöä (Esim. suklaata tai vanijaa)

Jäätelöleipä, vuoan jauhotus

  • 2 tl voita
  • 2 rkl korppujauhoja tai murskattua mysliä

Valmistusohje

Jäätelöleipä leivotaan helposti näin:

  1. Ota puolen litran jäätelöpakkaus sulamaan noin 45 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Sekoita kolme ja puoli desilitraa vehnäjauhoja ja puolitoista teelusikallista leivinjauhetta yhteen.
  3. Sekoita joukkoon puoli litraa pehmennyttä jäätelöä.
  4. Voitele puolentoista litran vetoinen leipävuoka kahdella teelusikallisella voita ja ripottele pinnalle kaksi ruokalusikallista korppujauhoja tai murskattua mysliä.
  5. Lusikoi hyvin sekoitettu taikina vuokaan.
  6. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Jos paistat lyhyemmän aikaa, jäätelöleipä jää sisältä pehmeäksi. Pidemmällä paistoajalla saat siitä tasaisesti kypsemmän.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kotiliesi (@kotiliesi) jakama julkaisu

Lue myös: Pilvileipä on hauska somehitti

Lue myös Anna.fi: Banaanileipä eli banana bread


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jäätelöleipä – kolmen raaka-aineen somehitti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.