Reseptit
yli 60 min
8

Jahtimiehen metsopaisti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kynitty ja puhdistettu metso
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
6 viipaletta silavaa tai porsaan kylkeä
nokare voita

täyte:

1 sipuli
2 hapanta omenaa
2 rkl kanelihunajaa tai vaaleaa siirappia

Pannulle:

2 punasipulia
kokonainen valkosipuli
pala juuriselleriä
2 porkkanaa
(5 dl puna- tai valkoviiniä)

liemi:

5 dl vettä
linnun kivipiira, maksa ja manuaiset
1 tl suolaa
2 laakerinlehteä
muutama katajanmarja
10 kokonaista maustepippuria
10 kokonaista valkopippuria

kastike:

paistoliemi
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
2 rkl pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Ruskista maustettu, silavoitu
ja sidottu lintu pannulla.
Aseta lintu uunivuokaan ja
täytä sipulilla ja omenilla sekä
kanelihunajalla. Kuori ja lohko
vuokaan juureksia ja sipuleita.

2. Keitä sisäelimiä ja mausteita
vedessä noin 15 minuuttia.
Kaada liemi pannulle ja peitä
vuoka tiiviisti foliolla. Kypsennä
noin tunti 175-asteessa.

3. Poista folio, valele lintua
liemellä ja jatka kypsentämistä
puolisen tuntia välillä valellen.
Siivilöi liemi ja valmista kastike
kermasta ja jauhoista sekoitetulla suuruksella, mausta
pihlajanmarjahyytelöllä.

4. Tarjoa uunijuuresten, lohkoperunoiden ja pihlajanmarjahillon
kanssa.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jahtimiehen metsopaisti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X