Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Metsopaisti jahtimiehen tapaan

Metsopaisti on metsämiehen herkkua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 1 kynitty ja puhdistettu metso
  • 2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 6 viipaletta silavaa tai porsaan kylkeä
  • nokare voita

täyte:

  • 1 sipuli
  • 2 hapanta omenaa
  • 2 rkl kanelihunajaa tai vaaleaa siirappia

Pannulle:

  • 2 punasipulia
  • kokonainen valkosipuli
  • pala juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • (5 dl puna- tai valkoviiniä)

liemi:

  • 5 dl vettä
  • linnun kivipiira, maksa ja manuaiset
  • 1 tl suolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama katajanmarja
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 10 kokonaista valkopippuria

kastike:

  • paistoliemi
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Ruskista maustettu, silavoitu ja sidottu lintu pannulla. Aseta lintu uunivuokaan ja täytä sipulilla ja omenilla sekä kanelihunajalla. Kuori ja lohko vuokaan juureksia ja sipuleita.

2. Keitä sisäelimiä ja mausteita vedessä noin 15 minuuttia. Kaada liemi pannulle ja peitä vuoka tiiviisti foliolla. Kypsennä noin tunti 175-asteessa.

3. Poista folio, valele lintua liemellä ja jatka kypsentämistä puolisen tuntia välillä valellen. Siivilöi liemi ja valmista kastike kermasta ja jauhoista sekoitetulla suuruksella, mausta pihlajanmarjahyytelöllä.

4. Tarjoa uunijuuresten, lohkoperunoiden ja pihlajanmarjahillon kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Metsopaisti jahtimiehen tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.