Janssoninkiusaus
Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Janssoninkiusaus Leif Mannerströmin tapaan

Janssoninkiusaus on klassikoruoka. Tämä resepti on peräisin ruotsalaiselta gourmetkokilta, Leif Mannerströmiltä. ”Janssoninkiusaus on fantastista ja tämä on paras ohje siihen.”, kertoo Leif, joka nauttii ruotsalaiseen tapaan janssoninkiusauksesta joulupöydässä. "Älä huuhdo perunoita suikaloimisen jälkeen, sillä niissä oleva tärkkelys sitoo kermaa", vinkkaa Leif. Suomessa tätä perunoista, anjovisfileistä ja kermasta syntyvästä edullisesta, helposta ja maukkaasta arkiruoasta nautitaan arkena, saunailtana ja usein juhlien yöruokana.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Janssoninkiusaus:

6 suurta perunaa (noin kilo)
3 rkl voita
2 sipulia
3 dl kuohukermaa
1 rkl mätitahnaa
200 g anjovisfileitä
1 rkl siivilöityä korppujauhoa
suolaa ja pippuria
Mainos

Janssoninkiusauksen koristeluun:

anjovisfileitä

Keskustelu

Ajovisfileissä on niin paljon suolaa että ylimäärästä suolaa ei pidä lisätä, jai missään nimessä tätä anjovis lientä!!!! pari valkosipulinkynttä ja vähän raavittua muskotpähkinää tekee jansonista herkullisen.Tätä ei tiennyt Herr Jansson silloin kun hän laIttoi ensimmäisen Jannsonin kiusauksen!

Kommentoi juttua: Janssoninkiusaus Leif Mannerströmin tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X