Reseptit
yli 60 min
6

Jauheliha-papu-perunasosevuoka

Jauheliha-papu-perunasosevuoka valmistuu nopeasti, kun teet jauhelihatäytteen ja perunamuusin edellisenä iltana valmiiksi ja paistat laatikon samana päivänä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Jauheliha-papu-perunasosevuoka:

400 g nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 porkkanaa
1 prk (285 g) papusekoitusta (GoGreen)
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua oreganoa
2 dl lihalientä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Perunamuusi

15 jauhoista perunaa
2 dl maitoa
2 rkl voita
1 tl suolaa
2 dl juustoraastetta

Päälle

1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja hienonna. Ruskista jauheliha öljytyllä paistinpannulla, lisää sipulit ja kuullota vielä hetki.

2. Kuori porkkanat ja raasta karkealla terällä tai pilko pieniksi kuutioiksi. Lisää jauheliha-sipuliseoksen joukkoon porkkanat, huuhdellut pavut, tomaattipyree, mausteet ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tee perunamuusi. Kuori perunat ja kuutioi. Keitä kattilassa kypsiksi.

4. Kaada vesi pois, soseuta perunat käsivatkaimella tai survimella. Kuumenna maito ja voi kattilassa tai mikrossa ja lisää muusin joukkoon. Mausta suolalla ja juustoraasteella.

5. Kaada jauhelihaseos uunivuoan pohjalle, levitä päälle perunamuusi ja ripottele pintaan juustoraaste.

6. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, laske sitten lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 25 minuuttia.

7. Tarjoa jauheliha-papu-perunasosevuoka raikkaan salaatin kanssa.

Kokeile myös muita jauheliharuokia:
Jauhelihakastike
Jauhelihapihvit
Jauhelihamureke
Ruoka.fi: Jauheliha-perunasoselaatikko

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jauheliha-papu-perunasosevuoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X