Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauheliha-papu-perunasosevuoka

Jauheliha-papu-perunasosevuoka valmistuu nopeasti, kun teet jauhelihatäytteen ja perunamuusin edellisenä iltana valmiiksi ja paistat laatikon samana päivänä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Jauheliha-papu-perunasosevuoka:

  • 400 g nauta-sikajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 porkkanaa
  • 1 prk (285 g) papusekoitusta (GoGreen)
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 dl lihalientä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Perunamuusi

  • 15 jauhoista perunaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl juustoraastetta

Päälle

  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Jauheliha-papu-perunasosevuoka tehdään näin:

1. Kuori sipulit ja hienonna. Ruskista jauheliha öljytyllä paistinpannulla, lisää sipulit ja kuullota vielä hetki.

2. Kuori porkkanat ja raasta karkealla terällä tai pilko pieniksi kuutioiksi. Lisää jauheliha-sipuliseoksen joukkoon porkkanat, huuhdellut pavut, tomaattipyree, mausteet ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tee perunamuusi. Kuori perunat ja kuutioi. Keitä kattilassa kypsiksi.

4. Kaada vesi pois, soseuta perunat käsivatkaimella tai survimella. Kuumenna maito ja voi kattilassa tai mikrossa ja lisää muusin joukkoon. Mausta suolalla ja juustoraasteella.

5. Kaada jauhelihaseos uunivuoan pohjalle, levitä päälle perunamuusi ja ripottele pintaan juustoraaste.

6. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, laske sitten lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 25 minuuttia.

7. Tarjoa jauheliha-papu-perunasosevuoka raikkaan salaatin kanssa.

Kokeile myös muita jauheliharuokia: Jauhelihakastike Jauhelihapihvit Jauhelihamureke Ruoka.fi: Jauheliha-perunasoselaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauheliha-papu-perunasosevuoka

Kari

Hyvä resepti ! Hyvää ruokaa, ettei tarvi heittää mitään pois…

Tähderuokaa parhaimmillaan.

Siirapilla makeutettu perunasosevuoka on helppo valmistaa yli jääneestä perunamuusista – se on ”tähderuokaa parhaimmillaan”.

a.) Lisää perunamuusiin maitoa niin että saat notkean puuromaisen soseen. Lisää hiukan jauhoja makusi mukaan.
b.) Lisää tummaa siirappia ½-1 desilitraa 1 litraan sosetta. Tumma siirappi antaa perunasosevuokaan sopivasti väriä.
c.) Tarkista suola maistamalla, lisää erittäin varovasti vain tarvittaessa. Perunamuusin suola yleensä riittää. Jos muusissa on niukasti voita tai ei olenkaan, niin lisää tarvittaessa voita. Jos haluat, voit myös maustaa kevyesti. Sekoita sose tasaiseksi.
d.) Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Jos haluat, niin voit ripotella pinnalle myös korppujauhoa.
e.) Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia.
Paista siirapilla makeutettua perunasosevuokaa 1½-2½ tuntia.

VINKKI: Valmista perunamuusia tarkoituksella niin runsaati, että siitä riittää reilusti raaka-ainetta tummalla siirapilla makeutettuun perunasosevuokaan.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.