Juures-kinkkupizza

Juures-kinkkupizza 

60
min
4 annosta
30-60 min
Nyt pizzan herkkupohja syntyy juureksista!

Ainekset

Pohja

150 g palsternakkaa
100 g porkkanaa
3 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
1/2 dl riisijauhoja
1 tl pizzamaustetta
ripaus suolaa

täyte

100 g ilmakuivattua kinkkua
rucolasalaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta palsternakka ja porkkana hienoksi raasteeksi. Jos porkkana on kovin mehukas, painele siitä pois nestettä. Sekoita kulhossa raasteet, kanamunat, juustoraaste ja riisijauho. Mausta seos pizzamausteella ja suolalla.

2. Jaa juuresmassa leivinpaperoidulle uunipellille neljään kasaan ja levitä massasta lastalla ohuita pyöreitä levyjä.

3. Paista pohjia 200 asteisessa uunissa 15–18 minuuttia. Levitä pinnalle ilmakuivattua kinkkua ja rucolasalaattia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/2017.

Pizzaa uudella vivahteella:

Parmankinkku-viikuna-kukkakaalipizza

Kukkakaalipizza parmankinkulla ja viikunalla

boysenmarja_tortillapizzat

Boysenmarja-tortillapizza

gluteeniton pizzapohja

Gluteeniton pizzapohja

Ruoka.fi: Kesäkurpitsa-oliivipizza

13.03.2017
Katri Schröder
Anton Reenpää