Juurisellericarpaccio
Juurisellerikin taipuu juhlaruoaksi tällä ohjeella. Juurisellericarpaccio vaatii hieman vaivannäköä, mutta on sen arvoinen. Ohje on kirjasta Naisten vuoro (Cozy Publishing), jossa 13 mestarikokkia vinkkaavat uudenlaisia käyttötapoja tutuille aineksille ja jakavat huippusalaiset niksinsä miten onnistua keittiössä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Juurisellericarpaccio:
- 2 juuriselleriä
- karkeaa merisuolaa
Graavattu keltuainen:
- 100 g sokeria
- 100 g merisuolaa
- 2 kananmunankeltuaista
Keltajuurikarkki:
- ½ kg keltajuurta
Pikkelöintiliemi:
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 ½ dl vettä
Lämmin vinaigrette:
- ½ salottisipuli
- 1 ½ rkl samppanjaviinietikkaa
- 100 g voita
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- ripaus mustapippuria
Kastanjakreemi:
- 100 g kypsiä kastanjoita
- 1 l vettä
- 1 dl majoneeisa
Lisäksi:
- sormisuolaa
- paahdettuja ja murskattuja hasselpähkinöitä
- vesikrassia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juurisellericarpaccio