Paahdettu sellerikeitto
Edullinen ja ruokaisa paahdettu sellerikeitto syntyy uunissa paahdetusta mukulaselleristä ja valkoisista tölkkipavuista. Papuja on sekä sopassa että keiton pinnalla. Ripotepavut paahtuvat sellerikuutioiden kanssa samalla uunin lämmityksellä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Paahdettu sellerikeitto
- 500 g juuriselleriä
- 1 sipuli
- 2 tlk (á 380/230 g) isoja valkoisia papuja
- 4+2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1+1 tl suolaa
- 8 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 ½ dl kaurakermaa
Valmistusohje
Paahdettu sellerikeitto valmistuu helposti näin:
- Kuori ja kuutioi 500 grammaa juuriselleriä. Kuori ja pilko sipuli. Valuta kaksi tölkkiä isoja valkoisia papuja.
- Laita selleripalat uunipellille, lisää kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä, sekoita hyvin. Laita puolet pavuista kulhoon, lisää kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä, kaksi teelusikallista savupaprikajauhetta, teelusikallinen kuivattua timjamia ja teelusikallinen suolaa.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paahda sellerikuutioita 15 minuuttia. Ota pelti uunista ja lisää sen toiselle laidalle maustetut pavut. Paahda vielä 10 minuuttia.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä kattilassa. Paista sipulia hetki, lisää kattilaan paahdetut sellerikuutiot, maustamattomat pavut, kahdeksan desilitraa vettä ja kasvisliemikuutio. Keitä 10 minuuttia. Lisää kaksi ja puoli desilitraa kaurakermaa ja soseuta keitto, kuumenna kiehuvaksi. Mausta teelusikallisella suolaa. Tarjoa paahdettu sellerikeitto paahdettujen papujen kanssa.
Vinkki! Leivo keittoannoksen kylkeen yön yli sämpylöitä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/2023.
Lue myös Anna.fi: Hieno juurisellerikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdettu sellerikeitto