Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdettu sellerikeitto

Edullinen ja ruokaisa paahdettu sellerikeitto syntyy uunissa paahdetusta mukulaselleristä ja valkoisista tölkkipavuista. Papuja on sekä sopassa että keiton pinnalla. Ripotepavut paahtuvat sellerikuutioiden kanssa samalla uunin lämmityksellä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paahdettu sellerikeitto

  • 500 g juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 2 tlk (á 380/230 g) isoja valkoisia papuja
  • 4+2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1+1 tl suolaa
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 ½ dl kaurakermaa

Valmistusohje

Paahdettu sellerikeitto valmistuu helposti näin:

  1. Kuori ja kuutioi 500 grammaa juuriselleriä. Kuori ja pilko sipuli. Valuta kaksi tölkkiä isoja valkoisia papuja.
  2. Laita selleripalat uunipellille, li­sää kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä, sekoita hyvin. Laita puolet pavuista kulhoon, lisää kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä, kaksi teelusikallista savupaprikajauhetta, teelusikallinen kuivattua timjamia ja teelusikallinen suolaa. 
  3. Kuumenna uuni 200­ asteeseen ja paahda sellerikuutioita 15 minuut­tia. Ota pelti uunista ja lisää sen toi­selle laidalle maustetut pavut. Paah­da vielä 10 minuuttia.
  4. Kuumenna kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä kattilassa. Paista sipulia hetki, lisää kattilaan paahdetut sellerikuutiot, mausta­mattomat pavut, kahdeksan desilitraa vettä ja kasvisliemikuu­tio. Keitä 10 minuuttia. Lisää kaksi ja puoli desilitraa kaurakermaa ja soseuta keitto, kuumenna kiehuvaksi. Mausta teelusikallisella suolaa. Tarjoa paahdettu sellerikeitto paahdettujen papujen kanssa.

Vinkki! Leivo keittoannoksen kylkeen yön yli sämpylöitä.

paahdettu sellerikeitto

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/2023.

Lue myös Anna.fi: Hieno juurisellerikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdettu sellerikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.