Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaakao

Kaakao syntyy suklaasta ja övereistä lisähöysteistä. Jos haluat terästää kaakaon, lorauta juoman sekaan vaikkapa rommia tai kahvi- tai karvasmanteli-kermalikööriä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2 annosta

Ainekset

Kaakao

  • 3 ½ dl täysmaitoa
  • 25 g tummaa suklaata
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl ruokokidesokeria
  • ¼ tl vaniljasokeria

Terästys

  • 2 rkl rommia, kahvi- tai karvasmanteli-kermalikööriä (Disaronno Velvet)

Pinnalle

  • 1 dl kermavaahtoa
  • 2 rkl minivaahtokarkkeja
  • 1 rkl suklaarouhetta

Valmistusohje

Kaakao valmistuu helposti näin:

1. Kuumenna kolme ja puoli desilitraa täysmaitoa. Nosta katti­ la syrjään ja pilko joukkoon 25 grammaa tummaa suklaata. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää joukkoon ruokalusikallinen kaa­kaojauhetta, kaksi teelusikallista ruokokidesokeria sekä 1/4 teelusikallinen vaniljasokeria ja sekoita tasaiseksi.

2. Terästä kaakao halutessasi parilla ruokalusikallisella rommia tai kahvi- tai karvasmanteli-kermalikööriä ja kaa­da laseihin. Lisää desilitra kermavaahtoa ja koristele haluamillasi lisähöysteillä, kuten minivaahtokarkeilla sekä suklaarouheella. Tarjoa kaakao nutellatikkujen kera.

Vinkki! 10 superherkkua kaakaon tuunaukseen

• kermavaahto ja erilaiset kasvipohjaiset vaihtoehdot vispikermalle

• vaahtokarkit

• piparminttukaramellit

• erilaiset suklaat ja suklaakonvehdit

• fudget eli toffeekaramellit

• keksit ja vohvelit

• pähkinälevitteet tai kinuski-ja suklaakastikkeet

• strösselit ja nonparellit

• erilaiset mausteet, kuten kaneli, chili, kardemumma tai vanilja 

• espresso- tai pikakahvijauheet

kaakao

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.

Lue myös Anna.fi: Minttukaakao


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaakao

Sinun täytyy kommentoidaksesi.