Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kahden suklaan juustokakku

Kahden suklaan juustokakku on ihanan suklainen herkkuleivonnainen. Juustokakun pohjassa maistuu tumma suklaa ja täytteessä valkosuklaa. Tuhdin juustokakun voi tarjota pieninä annosviipaleina.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kahden suklaan juustokakku:

  • 100 g tummaa suklaata
  • 75 g voita tai margariinia
  • 3 rkl muscovadosokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 100 g valkosuklaata
  • 2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Kahden suklaan juustokakku valmistuu näin:

1. Nosta ensin kaikki täytteen ainekset huoneenlämpöön.

2. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota rasva ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna huolella vatkaten. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja hieman jäähtynyt sulatettu suklaa. Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteenmuotoinen noin 1,5 litran kakku- tai leipävuoka. Levitä pohjalle taikinaseos.

3. Valmista täyte. Pilko valkosuklaa kulhoon ja sulata varoen mikrossa. Notkista kulhossa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja jogurtti. Vatkaa joukkoon sokeri, kananmunat ja perunajauhot. Lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.

4. Valuta valkosuklaatäyte vuokaan ja tasoita pinta. Paista 150-asteisessa uunin keskitasossa noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Nosta jäähtymään. Kahden suklaan juustokakku saa vetäytyä hyvin viileässä ennen vuoasta irrottamista ja annosviipaleiksi leikkaamista.

Katso myös: 10 parasta juustokakkua – näillä hurmaat varmasti!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Juustokakku ilman liivatetta – näillä ohjeilla onnistut!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kahden suklaan juustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.