Reseptit
alle 30 min
30
Kiitos

Kalapyörykät ja sahramimajoneesi

Kalapyörykät tehdään tonnikalaa muistuttavasta kotimaisesta luonnonkalasäilykkeestä. Seesaminsie­menet tuovat rapeutta ja pähkinäisyyttä pyöryköihin. Kalapyöryköiden kanssa maistuu sahramimajoneesi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kalapyörykät

3 tlk luonnonkalaa rypsiöljyssä (Pielisen kala) (à 160/120 g)
100 g maukasta juustoa (Västerbotten)
1/2 ruukkua tilliä
2 kananmunaa
1 1/4 dl korppujauhoja
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 dl seesaminsiemeniä
2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Mainos

Sahramimajoneesi

2 dl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl sahramia

Valmistusohje

  1. Kalapyörykät tehdään helposti kalasäilykkestä. Valuta kolme tölkkiä Pielisen kalan luonnonkalasäilykkeitä ja laita kulhoon. Hienonna kalapalat haarukalla.
  2. Lisää joukkoon sata grammaa raastettua juustoa, puoli ruukkua hienonnettua tilliä, kaksi kananmunaa, 1 1/4 desilitraa korppujauhoja ja yksi ruokalusikallinen sitruunamehua ja sekoita tasaiseksi. Tarkista ensin maku ja lisää sitten vasta tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  3. Pyöritä kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä.
  4. Laita kaksi desilitraa seesaminsiemeniä lautaselle ja pyöritä kauttaaltaan siemenissä.
  5. Paista kalapyörykät miedolla lämmöllä öljyssä kullanruskeiksi.
  6. Tee majoneesi. Liuota 1/4 teelusikallista sahramia ruokalusikalliseen sitruunamehua ja sekoita kahteen desilitraan majoneesia. Tarjoa sahramimajoneesi kalapyöryköiden kanssa.

VINKKI: Luonnonkala rypsiöljyssä on loistava korvike tonnikalalle. Se on ympäristöystävällinen ja sopii kaikkeen ruoanlaittoon mihin tonnikalakin. Säilyke sisältää lahnaa, säynettä ja pasuria. Säilyke on valmiiksi maustettu. Sitä löytyy tällä hetkellä K-ruokakaupoista.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2020.

Lue myös: Kasvis- ja kalapyörykät ihastuttavat raikkailla mauillaan – 6 mainiota ohjetta

Anna.fi/ruoka: Kalapullat ja helppo hollandaisekastike

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kalapyörykät ja sahramimajoneesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X