
Kana-kaalipelti
Kana-kaalipelti on helppo ja maukas arkiruoka. Varhaiskaali ja kana aasialaiseen tyyliin maustettuna valmistuu yhden pellin taktiikalla. Nerokkaan kevään ja alkukesän ruoan valmistus on todella helppoa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Kana-kaalipelti
- 1 kpl varhaiskaali
- 700 g broilerinfileesuikaleita (maustamattomia tai basilika-sitruunaruoho -maustettuja)
- 2 limettiä
- 250 g kookosmaitoa
- 4 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 4 rkl chilikastiketta
- 1 tl suolaa
- 1 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
- ½ ruukkua thaibasilikaa tai korianteria
Valmistusohje
Kana-kaalipelti tehdään helposti näin:
Kana-kaalipelti valmistuu yhdellä pellillä helposti uunissa
- . Lohko yksi varhaiskaali ensin puoliksi ja puolikkaat kolmeen tai neljään osaan. Asettele lohkot leivinpaperin päälle uunipellille.
- Asettele noin 700 grammaa kanafileitä pellille leivinpaperin päälle vierekkäin. Halkaise kaksi limettiä ja asettele puolikkaat pellille kanafileiden ja kaalilohkojen väliin.
- Pirskottele kaalin ja kanafileiden päälle puolet kookosmaidosta. Loput voi kuumentaa ja tarjota valmiin ruoan kanssa. Lisää ruoan päälle neljä ruokalusikallista seesamiöljyä, neljä ruokalusikallista chilikastiketta ja yksi teelusikallinen suolaa sekä yksi ruokalusikallinen seesaminsiemeniä.
- Paista kanapelti 225 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Limetti muuttuu uunissa pehmoiseksi. Purista sen mehut ruoan päälle juuri ennen tarjoilua. Voit tarjota lisänä loput kookosmaidosta kylmänä tai kuumana. Revi annoksen päälle halutessasi tuoreita yrttejä esimerkiksi thaibasilikaa tai korianteria.
Katso peltiruoan kokkaus FBLive-videolta: Sannan liedellä
Lue myös: Nachopelti jauhelihatäytteellä
Lue myös Anna.fi: Jauheliha-nachopelti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kana-kaalipelti