Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nachopelti jauhelihatäytteellä

Sormin syötävä nachopelti on paras illanistujaisherkku. Ja kun mitään ei lataa pellille liikaa, nachoja on helpompi herkutella siististi. Tarjoa nachopelti avokadon, jalopenon ja ranskankerman kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Nachopelti:

  • 200 g maissilastuja

Jauhelihatäyte:

  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 tl murskattuja juustokuminan siemeniä tai jauhettua
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl chilihiutaleita
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 3 rkl vettä

Lisäksi:

  • 1 dl salsakastiketta
  • 1 annos cheddarjuustokastiketta

Tarjoiluun:

  • 2-3 avokadoa
  • 3-4 tomaattia
  • 2 kevätsipulia
  • jalopenoviipaleita
  • ¼ ruukku tuoretta korianteria
  • 1 prk ranskankermaa

Valmistusohje

Nachopelti jauhelihatäytteellä tehdään näin:

1. Ruskista 400 grammaa jauhelihaa ja lisää joukkoon kaksi teelusikallista murskattuja tai jauhettuja juustokuminan siemeniä, yksi teelusikallinen oreganoa, puoli teelusikallista chilijauhetta, puoli teelusikallista savupaprikajauhetta ja yksi teelusikallinen suolaa. Sekoita joukkoon kolme ruokalusikallista tomaattisosetta ja kolme ruokalusikallista vettä. Anna kiehua muutama minuutti kannen alla.

2. Asettele leivinpaperoidulle isolle uunipellille 200 grammaa maissilastuja. Lisää päälle jauhelihaseosta, yksi desilitra salsakastiketta ja yksi annos cheddarjuustokastiketta. Kasaa pinnalle toinen kerros samoin tavoin. Kuumenna nachopeltiä uunin keskitasolla 225 asteessa 5–8 minuuttia.

3. Ripottele nachopellin päälle esim. pilkottua avokadoa, tomaattia, kevätsipulia, jalapenoviipaleita ja tuoretta korianteria. Valuta halutessasi päälle raidoiksi maidolla tai vedellä notkistettua ranskankermaa. Tarjoile jauheliha-nachopelti lämpimänä.

Vinkki: Nachopelti on helppo valmistaa ja sopii sekä illanistujaisiin että arki-iltojen tarjottavaksi. Täytteitä varioimalla saat nachopeltiin vaihtelua. Tutustu myös  trendikkääseen meksikolaiseen ruokaan.

Lue myös Anna.fi: Meksikolainen tortillakeitto kruunataan runsailla lisukkeilla

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/19.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nachopelti jauhelihatäytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.