Nachopelti jauhelihatäytteellä
Sormin syötävä nachopelti on paras illanistujaisherkku. Ja kun mitään ei lataa pellille liikaa, nachoja on helpompi herkutella siististi. Tarjoa nachopelti avokadon, jalopenon ja ranskankerman kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Nachopelti:
- 200 g maissilastuja
Jauhelihatäyte:
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 400 g jauhelihaa
- 2 tl murskattuja juustokuminan siemeniä tai jauhettua
- 1 tl oreganoa
- ½ tl chilihiutaleita
- ½ tl savupaprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- 3 rkl tomaattisosetta
- 3 rkl vettä
Lisäksi:
- 1 dl salsakastiketta
- 1 annos cheddarjuustokastiketta
Tarjoiluun:
- 2-3 avokadoa
- 3-4 tomaattia
- 2 kevätsipulia
- jalopenoviipaleita
- ¼ ruukku tuoretta korianteria
- 1 prk ranskankermaa
Valmistusohje
Nachopelti jauhelihatäytteellä tehdään näin:
1. Ruskista 400 grammaa jauhelihaa ja lisää joukkoon kaksi teelusikallista murskattuja tai jauhettuja juustokuminan siemeniä, yksi teelusikallinen oreganoa, puoli teelusikallista chilijauhetta, puoli teelusikallista savupaprikajauhetta ja yksi teelusikallinen suolaa. Sekoita joukkoon kolme ruokalusikallista tomaattisosetta ja kolme ruokalusikallista vettä. Anna kiehua muutama minuutti kannen alla.
2. Asettele leivinpaperoidulle isolle uunipellille 200 grammaa maissilastuja. Lisää päälle jauhelihaseosta, yksi desilitra salsakastiketta ja yksi annos cheddarjuustokastiketta. Kasaa pinnalle toinen kerros samoin tavoin. Kuumenna nachopeltiä uunin keskitasolla 225 asteessa 5–8 minuuttia.
3. Ripottele nachopellin päälle esim. pilkottua avokadoa, tomaattia, kevätsipulia, jalapenoviipaleita ja tuoretta korianteria. Valuta halutessasi päälle raidoiksi maidolla tai vedellä notkistettua ranskankermaa. Tarjoile jauheliha-nachopelti lämpimänä.
Vinkki: Nachopelti on helppo valmistaa ja sopii sekä illanistujaisiin että arki-iltojen tarjottavaksi. Täytteitä varioimalla saat nachopeltiin vaihtelua. Tutustu myös trendikkääseen meksikolaiseen ruokaan.
Lue myös Anna.fi: Meksikolainen tortillakeitto kruunataan runsailla lisukkeilla
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/19.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nachopelti jauhelihatäytteellä