Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Nachopelti jauhelihatäytteellä

Nachopelti on paras illanistujaisherkku, mutta se sopii myös arkeen. Ja kun mitään ei lataa pellille liikaa, nachoja on helpompi herkutella siististi. Tarjoa nachopelti avokadon, jalopenon, tuoreen korianterin ja ranskankerman kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Nachopelti:

200 g maissilastuja

Jauhelihatäyte:

1 sipuli
1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
2 tl murskattuja juustokuminan siemeniä tai jauhettua
1 tl oreganoa
1/2 tl chilihiutaleita
1/2 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
3 rkl tomaattisosetta
3 rkl vettä
Mainos

Lisäksi:

1 dl salsakastiketta
1 annos cheddarjuustokastiketta

Tarjoiluun:

esim. avokadoa, tomaattia, kevätsipulia, jalapenoviipaleita, tuoretta korianteria, ranskankermaa

Valmistusohje

1. Tee nachopelti näin. Ruskista 400 grammaa jauhelihaa ja lisää joukkoon kaksi teelusikallista murskattuja tai jauhettuja juustokuminan siemeniä, yksi teelusikallinen oreganoa, puoli teelusikallista chilijauhetta, puoli teelusikallista savupaprikajauhetta ja yksi teelusikallinen suolaa. Sekoita joukkoon kolme ruokalusikallista tomaattisosetta ja kolme ruokalusikallista vettä. Anna kiehua muutama minuutti kannen alla.

2. Asettele leivinpaperoidulle isolle uunipellille 200 grammaa maissilastuja. Lisää päälle jauhelihaseosta, yksi desilitra salsakastiketta ja yksi annos cheddarjuustokastiketta. Kasaa pinnalle toinen kerros samoin tavoin. Kuumenna nachopeltiä uunin keskitasolla 225 asteessa 5–8 minuuttia.

3. Ripottele nachopellin päälle esim. pilkottua avokadoa, tomaattia, kevätsipulia, jalapenoviipaleita ja tuoretta korianteria. Valuta halutessasi päälle raidoiksi maidolla tai vedellä notkistettua ranskankermaa. Tarjoile nachopelti lämpimänä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/19.

Katso myös: Meksikolainen ruoka on nyt trendikästä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Meksikolainen tortillakeitto kruunataan runsailla lisukkeilla

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nachopelti jauhelihatäytteellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X