
Kaneliässät
Kaneliässät vievät meistä monet lapsuuteen, jossa näitä pikkuleipiä maisteltiin kahvipöydässä. Tämä kanelipikkuleipien ohje on taattua Kotilieden laatua, testattua ja kävijöiden suosikki.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 60 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kaneliässät
- 125 g voita
- 3 dl sokeria
- 3 munaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl leivinjauhetta
- 6 dl vehnäjauhoja
pinnalle:
- 1 dl kanelisokeria
Valmistusohje
Kaneliässät leivotaan näin helposti:
1. Mittaa ensin voipaketista 125 grammaa voita huoneenlämpöön. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää munat voi-sokerivaahdon joukkoon yksitellen sähkövatkaimella hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet siivilän läpi voi-sokerivaahdon joukkoon. Anna taikinan levähtää kaikessa rauhassa jääkaapissa noin puoli tuntia.
2. Leivo sitten taikinasta sormenpaksuisia tankoja ja pyörittele ne kanelisokerissa. Leikkaa tangot noin 7 senttimetrin mittaisiksi paloiksi ja muotoile ässiksi. Laita pikkuleivät leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle. Paista kaneliässät 175 asteessa kymmenisen minuuttia, kunnes kaneliässät ovat kauniin ruskeita.
Katso myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Katso myös Anna.fi: Näin leivot gluteenittomat pikkuleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaneliässät
Tässä ohjeessa on liikaa sokeria