Reseptit
8
Kiitos

Kanelinen omenapaistos

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g voita
150 g mantelimassaa
0.5 dl ruokosokeria
1 rkl kanelisokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

noin 400 g hapahkoja omenia
1 rkl kanelisokeria
1 rkl siirappia

Valmistusohje

1. Paloittele huoneenlämpöinen voi ja mantelimassa kulhoon. Lisää sokerit ja vaahdota. Lisää munat hyvin vaahdottaen. Lisää vehnäjauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan levähtää jääkaapissa noin 20 minuutia.

2. Kauli taikinasta (sokeroidulla) leivinalustalla kaksi piirakkavuoan kokoista levyä. Painele toinen levy vuokaan.

3. Poista omenista siemenkodat. Halkaise omenat ja lado puolikkaat piirakkapohjalle. Ripota pinnalle kanelisokeri ja siirappi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

4. Aseta toinen taikinalevy kanneksi, pistele haarukalla ja voitele halutessasi kananmunalla. Kypsennä omenapaistosta 200-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Tarjoa omenapaistos jäätelön tai vaniljakastikeen kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kanelinen omenapaistos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X