Kantarellipesto-bruschetta
Perinteinen italialainen alkupala, bruschetta muuntuu uuteen asuun kantarellipestolla. Herkullisen grillissä tai grillivastuksen alla paahdetun leivän kruunaavat voinokareessa paistetut ja valkosipulilla maustetut kantarellit.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kantarellipesto:
- 250 g kantarelleja
- 1 rkl voita
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 s (80 g) pinjansiemeniä
- 1 nippu tuoretta basilikaa
- ¾ dl parmesaaniraastetta
- noin 5 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
- patonkia
- valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Puhdista kantarellit ja nosta kuumennetulle ja kuivalle teflonpannulle. Paahda, kunnes suurin osa nesteistä on haihtunut. Lisää voinokare ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele hetki ja nosta jäähtymään. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
2. Hienonna monitoimikoneen leikkuuterällä ensin pinjansiemenet ja basilika karkeaksi. Lisää parmesaaniraaste, sienet ja puolet öljystä. Käytä konetta tovi niin, että seos jää karkeaksi. Lisää loppu öljystä ja sekoita lusikalla notkeaksi.
3. Leikkaa patonki viipaleiksi ja halkaise valkosipulinkynsi. Pyyhi leipien pinnat valkosipulilla. Paahda leivät uunissa grillivastusten alla kauniin ruskeiksi. Nosta sieniseosta leiville ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä. Tarjoa heti.
Katso myös: Kantarelli sopii pastaan, pestoon, muhennokseen ja salaattiin – katso maukkaat ohjeet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kantarellipesto-bruschetta