1. Paloittele 50 grammaa voita paksupohjaiseen kattilaan, jätä 50 grammaa voita huoneenlämpöön pehmenemään.
2. Murskaa desilitra eli 50 grammaa kuivattuja kantarelleja jauheeksi.
3. Kuumenna voita hiljalleen sekoitellen, kunnes voi alkaa vaahdota. Kun kiehuminen lakkaa, anna voin ruskistua pikkuhiljaa niin, että se alkaa tuoksua pähkinäisestä ja väri muuttuu vähitellen kullanruskeaksi.
4. Ota kattila liedeltä ja kaada voi saman tien kulhoon, sekoita joukkoon sienijauhe.
5. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vispaa huoneenlämpöiseksi jäähtynyt ja hieman jähmettynyt ruskistettu voi sähkövatkaimella kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisää loppu voi ja vispaa vielä hetki. Hienonna joukkoon puoli ruukkua timjamia, puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria ja puoli teelusikallista suolaa.
6. Lusikoi kantarellivoi leivinpaperille ja kääri napakaksi pötköksi. Laita jääkappiin tai pakastimeen jähmettymään.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2022.
Lue myös: Parhaat grillikastikkeet – kokeile gado gadoa, raparperi-bbq-kastiketta ja vihreää mojokastiketta
Lue myös Anna.fi: Kastike kruunaa aterian – kokeile pähkinäistä satayta, tulista romescoa ja yrttistä chermoulaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kantarellivoi