
Kanttarellikastike kahvilla
Kanttarellikastike kahvilla on ehkä paras tapa tehdä tuttu sienikastike. Hyödynnä jämäkahvi kastikkeessa ja ylläty, kuinka hyvää sienikastikkeesta voi tulla tällä niksillä. Se saattaa olla paras kastike koskaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kanttarellikastike kahvilla
- 1 l kantarelleja
- ½ sipuli
- 50 g voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 2 dl kermaa
- ½ dl keitettyä kahvia
Valmistusohje
Kanttarellikastike kahvilla valmistuu helposti näin:
- Hienonna yksi litra kantarelleja. Kuullota sieniä kuivalla pannulla ilman voita, kunnes osa sienen nesteistä on haihtunut.
- Lisää puolikas sipuli ja kuullota viisi minuuttia.
- Lisää 50 grammaa voita ja paista viisi minuuttia.
- Lisää yksi ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja sekoita.
- Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja yksi neljäsosa teelusikallisella mustapippurirouhetta.
- Lisää kaksi desiä kermaa ja anna kiehua noin viisi minuuttia.
- Lisää puoli desiä kahvia. Sekoita ja tarjoa kanttarellikastike perunoiden kanssa.
Vinkki!
Katso videolta miten kanttarellikastike maustetaan kahvilla.
Lue myös Anna.fi: Savusiikaa ja kantarellimuhennosta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kanttarellikastike kahvilla