Karhunlaukkapesto
Karhunlaukkapesto on maukasta vaihtelua perinteisesti basilikasta valmistetulle pestolle. Vaihda myös pinjansiemenet saksanpähkinöihin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Karhunlaukkapesto
- ½ l karhunlaukan lehtiä
- ½-1 dl pinjansiemeniä tai saksanpähkinöitä
- 1 ½ dl neitsytoliiviöljyä
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Karhunlaukkapesto valmistuu helposti näin:
- Laita puoli litraa karhunlaukan lehtiä, puolesta yhteen desilitraan pinjansiemeniä tai saksanpähkinöitä ja puolet eli noin 3/4 desilitraa neitsytoliiviöljyä tehosekoittimeen ja käynnistä kone. Lisää loppu öljy nauhana koneen käydessä. Pysäytä kone, kun ainekset ovat karkeasti pilkkoutuneet, mutta seos ei ole vielä sileää.
- Lisää desilitra parmesaaniraastetta, teelusikallinen suolaa ja rouhi sekaan neljäsosa teelusikallinen mustapippuria myllystä. Käynnistä kone vielä hetkeksi, mutta älä anna massan mennä liian sileäksi, vaan jätä siihen vähän suutuntumaa.
Vinkki! Syö karhunlaukkapesto pastan kanssa, kalan kaverina tai levitä leivälle. Pestoa voi pakastaa.
Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 4/2023.
Lue myös Anna.fi: Minttupesto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karhunlaukkapesto