Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pinaattipesto

Pinaattipesto sopii pastan kaveriksi, levitteeksi tai suolaisiin leivonnaisiin. Tee pinaattipestoa kerralla reilusti ja pakasta näppärissä, sopivan kokoisissa erissä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

  • 250 g tuoretta pinaattia
  • nippu tuoretta basilikaa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 50 g parmesaanijuustoraastetta
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Poista pinaateista paksuimmat lehtiruodit. Ryöppää lehdet nopeasti kuumassa vedessä ja nosta kylmän veden kautta pyyhkeen päälle. Huuhtele basilikanlehdet ja taputtele pinaattien kanssa kuiviksi pyyhkeellä.

2. Murskaa pinjansiemenet ja valkosipulinkynnet teholeikkurissa tai morttelissa karkeaksi. Lisää sitruunankuori ja pinaatin- ja basilikanlehdet. Aja tai survo ainekset tasaiseksi soseeksi.

3. Lisää parmesaaniraaste, öljy ja suola. Sekoita tasaiseksi.

4. Valuta pinaattipesto pieniin kannellisiin rasioihin tai jääpalamuottiin ja pakasta. Pestokastike säilyy pakkasessa hyvänä noin 3 kk.

Kokeile myös muita maukkaita pestoreseptejä: Vihreä pesto Korianteripesto Herne-minttupesto Ruoka.fi: Pestokastike parsakaalista


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinaattipesto

manuli

erittäin hyvää!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.