Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Karjalaiset perunapiirakat eli potaattikakkarat

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Perunasose

1 kg jauhoisia perunoita
vettä
3 dl maitoa
suolaa
2 rkl voita

Voiteluun

1 kananmuna

Kuoritaikina

2 dl vettä
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
(tilkka öljyä)

Voiteluun

1 muna
1 dl maitoa tai vettä
50 g voita

Keskustelu

Mitä järkeä lämmittää maito ja sitten jäähdyttää heti koko setti? Aika harva sen lämmittää edes heti lämpimänä syötävään muusiin. Ihan kylmänä sekotin maidon perunoihin. Maito kuitenkin on pastöroitu jo (liki aina) niin ei voi edes säilyvyydellä perustella.

Jos maitoa ei lämmitä ensin, se kuohuu helpommin uunissa. Kuumaa muussia on taas hankala käsitellä kun ummistaa piirakoita.

Kommentoi juttua: Karjalaiset perunapiirakat eli potaattikakkarat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X