Reseptit
30-60 min
Kiitos

Karpalo-valkosuklaafudge

Ainekset

Lisää kauppalistalle
100 g kuivattuja karpaloita
100 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 rkl hunajaa
4 rkl voita
2 tl vaniliinisokeria
1-2 rkl inkiväärihilloa

Valmistusohje

  • noin 25-30 palaa
  • valmistusaika noin 30 minuuttia + jähmettymisaika

1. Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi.
2. Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seosta hitaasti samalla hämmentäen, kunnes se kiehahtaa. Lisää hunaja ja voi. Anna kiehua hiljaa kuplien ilman kantta noin 15 minuuttia muutaman kerran sekoittaen, kunnes fudgeseos sakenee ja sen lämpötila kohoaa 116 asteeseen. Ellei sinulla ole lämpömittaria, voit tehdä kokeen tiputtamalla muutaman pisaran kuumaa fudgeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on sopivan sakeaa.
3. Ota kattila pois levyltä. Lisää joukkoon valkosuklaarouhe, vanilliinisokeri ja inkiväärihillo. Kääntele lopuksi joukkoon kuivatut karpalot ja vatkaa fudgeseos tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (15 x 20 cm) ja anna seoksen jähmettyä.
4. Leikkaa terävällä, öljytyllä veitsellä levystä paloja (2 x 2 cm). Säilytä paloja jääkaapissa.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karpalo-valkosuklaafudge

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X