Reseptit
30-60 min
Kiitos

Karviaishyytelö

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg punaisia karviaisia
2 tl aniksen siemeniä
1 tähtianis
3 dl vettä
0.5 dl sherryä
3.5 dl sokeria
1 ps sinistä Melatin-hyytelöimisainetta

Valmistusohje

Ohjeella valmistat noin litran karviaishyytelöä.

1. Perkaa karviaiset, poista kannat ja päät. Jos käytät pakastettuja karviaisia, mittaa ne jäisinä.

2. Nosta kattilaan karviaiset, aniksen siemenet, tähtianis ja vesi. Keitä 5 minuuttia, jotta marjat hieman hajoavat.

3. Siivilöi marjat. Anna valua välillä seosta varovaisesti käännellen.

4. Mittaa mehu ja sherry kattilaan ja lisää vettä, jotta saat 7,5 dl nestettä. Nappaa massasta myös tähtianis kattilaan. Kiehauta.

5. Lisää ensin sokeri ja sitten hyytelöimisaine. Keitä noin minuutti pussin ohjeen mukaan. Poista tähtianis.

6. Poista vaahto reikäkauhalla. Kaada kuuma liemi huolellisesti pestyihin kuumiin lasipurkkeihin. Sulje heti kansilla ja anna jäähtyä. Säilytä karviashyytelö kylmässä.

Vinkki: Mausteinen karviaishyytelö sopii liharuokien ja juustojen seuraan.

Resepti: Terttu Laaksonen, Jämsä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karviaishyytelö

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X