Reseptit
alle 30 min
10
Kiitos

Karviaiskiisseli

Karviaiskiisseli keitetään tuoreista tai pakastetuista karviaisista. Aromikas karviaiskiisseli sopii vaikka sunnuntain jälkiruoaksi, kun se tarjotaan mascarponen tai kermavaahdon ja murskattujen marenkien kanssa

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Karviaiskiisseli:

1 l vettä
5 dl karviaismarjoja
1.5 dl sokeria
vaniljatanko
1 dl perunajauhoja
1.5 dl vettä
Mainos

Pinnalle

250 g mascarponejuustoa tai turkkilaista jogurttia
1 dl maitoa tai kermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
marenkeja

Valmistusohje

Karviaiskiisseli valmistuu näin helposti ja nopeasti.

1. Mittaa karviaismarjat, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia.

2. Sekoita perunajauhot ja kylmä vesi. Lisää suurus ohuena nauhana kuumaan liemeen. Sekoita hiljalleen ja nosta kattila liedeltä, kun seos kiehahtaa.

3. Poista vaniljatanko ja kaada karviaiskiisseli laakealle vadille, ripottele pinnalle sokeria ja anna jäähtyä. Tarjoa karviaiskiisseli jäähtyneenä maidolla tai kermalla ohennetun ja sokereilla maustetun  kermavaahdon tai mascarpone-vaniljavaahdon  ja murskattujen marenkien kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Karviaistrifle

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karviaiskiisseli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X