Reseptit
alle 30 min
4

Kasvis-nuudelisalaatti

Kasvis-nuudelisalaatti on kätevä lounaseväs, jonka voi tehdä purkkiin valmiiksi. Nappaa aamulla lounaspurkki mukaan. Jos kaipaat salaattiin ruokaisuutta, lisää joukkoon grillattua tofua tai halloumijuustoa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

MÄÄRÄ

100 g lasinuudelia
1 parsakaali
1 prk (285 g) kikherneitä
2 dl pakasteherneitä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
tuoretta pinaattia

KORIANTERIPESTO

1 ruukku korianteria
0,5 dl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
2 dl parmesaanijuustoraastetta
1 dl pähkinäöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kiehauta vettä, lisää hyppysellinen suolaa. Ota pois levyltä, lisää nuudelit. Anna olla kannen alla 3 minuuttia. Valuta.

2. Pese parsakaali, irrota kukinnot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Valuta kikherneet ja huuhtele hyvin. Sulata herneet.

3. Tee pesto. Soseuta korianteri, pinjansiemenet, paloiteltu valkosipulinkynsi ja juustoraaste. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Lusikoi pestoa purkkien pohjalle. Lisää nuudelit ja muut ainekset.

Kokeile myös muita ruokaisia salaattireseptejä:
Lohi-papusalaatti
Cobbin salaatti
Lehtikaali-caesarsalaatti
Ruoka.fi: Panzanellasalaatti

Kuva: Sampo Korhonen / OM-arkisto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvis-nuudelisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X