
Kasvis-nuudelisalaatti
Kasvis-nuudelisalaatti on kätevä lounaseväs, jonka voi tehdä purkkiin valmiiksi. Nappaa aamulla lounaspurkki mukaan. Jos kaipaat salaattiin ruokaisuutta, lisää joukkoon grillattua tofua tai halloumijuustoa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Kasvis-nuudelisalaatti:
- 100 g lasinuudelia
- 1 parsakaali
- 1 prk (285 g) kikherneitä
- 2 dl pakasteherneitä
- 0,5 dl kurpitsansiemeniä
- tuoretta pinaattia
Korianteripesto
- 1 ruukku korianteria
- 0,5 dl pinjansiemeniä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 dl pähkinäöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kasvis-nuudelisalaatti valmistuu näin. Kiehauta vettä, lisää hyppysellinen suolaa. Ota pois levyltä, lisää nuudelit. Anna olla kannen alla 3 minuuttia. Valuta.
2. Pese parsakaali, irrota kukinnot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Valuta kikherneet ja huuhtele hyvin. Sulata herneet.
3. Tee korianteripesto. Soseuta korianteri, pinjansiemenet, paloiteltu valkosipulinkynsi ja juustoraaste. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Kasvis-nuudelisalaatti maustuu pestolla. Lusikoi pestoa purkkien pohjalle. Lisää nuudelit ja muut salaatin ainekset.
Kokeile myös muita ruokaisia salaattireseptejä: Lohi-papusalaatti Cobbin salaatti Lehtikaali-caesarsalaatti Ruoka.fi: Panzanellasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvis-nuudelisalaatti
Herkullinen ja täyttävä