Reseptit
yli 60 min
10

Kesäinen juustokakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja

80 g suolatonta voita
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 dl sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kpl muna

täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl raastettua sitruunan kuorta
4 kpl munaa

Valmistusohje

 

  1. Valmista kakku päivää ennen tarjoilua. Mittaa voi, jauhot, leivinjauhe ja sokeri kulhoon. Nypi muruiseksi seokseksi. Lisää muna ja pyörittele palloksi jääkaappiin noin 15 minuutiksi lepäämään.
  2. Painele taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
  3. Sekoita täyteainekset. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Avaa uunin luukku ja anna kakun tasaantua uunin jäähtyessä. Anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Korista kakku juuri ennen tarjoilua mansikkaviipaleilla ja asettele päälle valkosuklaasta tehtyjä koristeita. Sulata suklaa vesihauteessa.Tee haluamasi näköisiä kiekuroita leivinpaperille. Nosta paperi jääkaappiin ja anna suklaan jähmettyä kylmässä puolisen tuntia.

 

  • TYTIN VINKKI: Teen pohjan näin, koska tehosekoitin on hajonnut, muutoin tekisin helpon keksipohjan. Mittaa 250 g makeita keksejä, 100 g sulatettua voita ja 1 tl kanelia tai raastettua sitruunankuorta tehosekoittimeen ja pyöräytä taikinaksi.

 

Avainsanat

Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäinen juustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X