Kesäinen juustokakku
Juustokakku on aina varma valinta, mehevä raikas ja sopivasti makea. Kesäinen kakku koristellaan runsaasti mansikoilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Juustokakun pohja:
- 80 g suolatonta voita
- 3 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl sokeria
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 kpl muna
Juustokakun täyte:
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g ranskankermaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
- 4 kpl munaa
Valmistusohje
- Valmista kakku päivää ennen tarjoilua. Mittaa voi, jauhot, leivinjauhe ja sokeri kulhoon. Nypi muruiseksi seokseksi. Lisää muna ja pyörittele palloksi jääkaappiin noin 15 minuutiksi lepäämään.
- Painele taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
- Sekoita täyteainekset. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Avaa uunin luukku ja anna kakun tasaantua uunin jäähtyessä. Anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Korista kakku juuri ennen tarjoilua mansikkaviipaleilla ja asettele päälle valkosuklaasta tehtyjä koristeita. Sulata suklaa vesihauteessa.Tee haluamasi näköisiä kiekuroita leivinpaperille. Nosta paperi jääkaappiin ja anna suklaan jähmettyä kylmässä puolisen tuntia.
VINKKI: Voit tehdä pohjaksi myös tutun ja helpon helpon keksipohjan. Mittaa 250 g makeita keksejä, 100 g sulatettua voita ja 1 tl kanelia tai raastettua sitruunankuorta tehosekoittimeen ja pyöräytä taikinaksi.
Lue myös: 10 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäinen juustokakku