Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäinen juustokakku

Juustokakku on aina varma valinta, mehevä raikas ja sopivasti makea. Kesäinen kakku koristellaan runsaasti mansikoilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Juustokakun pohja:

  • 80 g suolatonta voita
  • 3 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 kpl muna

Juustokakun täyte:

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g ranskankermaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 4 kpl munaa

Valmistusohje

  1. Valmista kakku päivää ennen tarjoilua. Mittaa voi, jauhot, leivinjauhe ja sokeri kulhoon. Nypi muruiseksi seokseksi. Lisää muna ja pyörittele palloksi jääkaappiin noin 15 minuutiksi lepäämään.
  2. Painele taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
  3. Sekoita täyteainekset. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Avaa uunin luukku ja anna kakun tasaantua uunin jäähtyessä. Anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Korista kakku juuri ennen tarjoilua mansikkaviipaleilla ja asettele päälle valkosuklaasta tehtyjä koristeita. Sulata suklaa vesihauteessa.Tee haluamasi näköisiä kiekuroita leivinpaperille. Nosta paperi jääkaappiin ja anna suklaan jähmettyä kylmässä puolisen tuntia.

VINKKI: Voit tehdä pohjaksi myös tutun ja helpon helpon keksipohjan. Mittaa 250 g makeita keksejä, 100 g sulatettua voita ja 1 tl kanelia tai raastettua sitruunankuorta tehosekoittimeen ja pyöräytä taikinaksi.

Lue myös: 10 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäinen juustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.