Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkakku raparperista ja mansikoista

Täytä kesäinen kahvi- tai juhlapöydän kakku raparperibanaanisoseella tai raparperihillolla sekä banaani- ja mansikkaviipaleilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 6 munaa
  • 2.5 dl sokeria

täyte:

  • 1 dl raparperi- tai omenamehua
  • 2.5 dl raparperi-banaanisosetta
  • 1 l mansikoita

pinnalle:

  • 100 g valkosuklaata
  • 0.5 dl kuohukermaa
  • 2.5 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 l mansikoita

Valmistusohje

 

  • Valmista kakkupohja edellisenä päivänä, valmistusaika 1 tunti
  • Kakun täyttäminen ja koristelu 20 minuuttia

1. Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita perunajauhot vehnäjauhoihin. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Seulo jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

2. Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Kostuta levyt mehulla. Kokoa kakku ja täytä raparperibanaanisoseella tai raparperihillolla sekä banaaniviipaleilla ja mansikkaviipaleilla.

3. Sulata valkosuklaa kuumaan kermatilkkaan mikrossa. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma, mausta vaniljasokerilla ja valkosuklaalla. Peitä pinta kermavaahdolla ja korista kakku mansikoilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkakku raparperista ja mansikoista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.