Kesäkakku raparperista ja mansikoista
Täytä kesäinen kahvi- tai juhlapöydän kakku raparperibanaanisoseella tai raparperihillolla sekä banaani- ja mansikkaviipaleilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 6 munaa
- 2.5 dl sokeria
täyte:
- 1 dl raparperi- tai omenamehua
- 2.5 dl raparperi-banaanisosetta
- 1 l mansikoita
pinnalle:
- 100 g valkosuklaata
- 0.5 dl kuohukermaa
- 2.5 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 l mansikoita
Valmistusohje
- Valmista kakkupohja edellisenä päivänä, valmistusaika 1 tunti
- Kakun täyttäminen ja koristelu 20 minuuttia
1. Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita perunajauhot vehnäjauhoihin. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Seulo jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
2. Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Kostuta levyt mehulla. Kokoa kakku ja täytä raparperibanaanisoseella tai raparperihillolla sekä banaaniviipaleilla ja mansikkaviipaleilla.
3. Sulata valkosuklaa kuumaan kermatilkkaan mikrossa. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma, mausta vaniljasokerilla ja valkosuklaalla. Peitä pinta kermavaahdolla ja korista kakku mansikoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkakku raparperista ja mansikoista