Kesäkurpitsalasagne
Kesäkurpitsalasagne on arkiruoka, johon voi upottaa ison määrän satoisaa kesäkurpitsaa. Astetta kevyemmässä lasagnessa pastalevyt on korvattu ohueksi suikaloidulla kesäkurpitsalla.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Kesäkurpitsalasagne
3
kesäkurpitsaa
runsaasti hienoa merisuolaa
Kesäkurpitsalasagne, jauhelihakastike
600 g
naudanjauhelihaa
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
kuivattua basilikaa
1 tl
kuivattua oreganoa
1 tl
kuivattua timjamia
1 tl
suolaa
400 g
tomaattimurskaa
1 dl
vettä tai kasvislientä
1 dl
valkoviiniä (tai kasvilientä)
Kesäkurpitsalasagne, helppo juustokastike
250 g
ricottaa
50 g
raastettua parmesaania tai pecorinoa
2 dl
ruokakermaa (maustamatonta tai yrttimaustettua)
1/4 tl
mustapippurirouhetta
Keskustelu
Tätä täytyy kokeilla
Tätä täytyy kokeilla
Täytyy kokeilla
Ohje on hieman ristiriitainen, kun kesäkurpitsan itketykseen ohjeistetaan käyttämään reilusti suolaa ja samalla ohjeessa lukee 1/4 tl, mikä ei todellakaan ole reilusti.. Suolahan kuitenkin pestään pois kesäkurpitsoista. Kastikkeesta tulee melko vetinen tällä vesimäärällä, liekö tarkoituksenmukaista..?
Painovirhepaholainen kasvisliemen määrässä korjattu reseptiin. Alkuvaiheessa suolaa ripotellaan kesäkurpitsaviipaleisiin todellakin runsaasti, suolan määrää on vaikea arvioida, ehkä noin ruokalusikallinen tai vähän enemmän. Suola huuhdotaan sitten pois. Ja kesäkurpitsaviipaleet pitää kuivata hyvin huuhtelun jälkeen.
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsalasagne