Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Kesäkurpitsalasagne

Kesäkurpitsalasagne on satokauden mehevä uuniruoka. Se on kuin tavallinen lasagne, mutta pastalevyt korvataan kesäkurpitsaviipaleilla. Mehevä jauhelihakastike ja nopea juustokastike tekevät ruoasta maukkaan. Tämä uuniruoka sopii koko perheelle!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kesäkurpitsalasagne

3 kesäkurpitsaa
runsaasti hienoa merisuolaa

Kesäkurpitsalasagne, jauhelihakastike

600 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
400 g tomaattimurskaa
1 dl vettä tai kasvislientä 
1 dl valkoviiniä (tai kasvilientä)
Mainos

Kesäkurpitsalasagne, helppo juustokastike

250 g ricottaa
50 g raastettua parmesaania tai pecorinoa 
2 dl ruokakermaa (maustamatonta tai yrttimaustettua)
1/4 tl mustapippurirouhetta

Keskustelu

Ohje on hieman ristiriitainen, kun kesäkurpitsan itketykseen ohjeistetaan käyttämään reilusti suolaa ja samalla ohjeessa lukee 1/4 tl, mikä ei todellakaan ole reilusti.. Suolahan kuitenkin pestään pois kesäkurpitsoista. Kastikkeesta tulee melko vetinen tällä vesimäärällä, liekö tarkoituksenmukaista..?

Painovirhepaholainen kasvisliemen määrässä korjattu reseptiin. Alkuvaiheessa suolaa ripotellaan kesäkurpitsaviipaleisiin todellakin runsaasti, suolan määrää on vaikea arvioida, ehkä noin ruokalusikallinen tai vähän enemmän. Suola huuhdotaan sitten pois. Ja kesäkurpitsaviipaleet pitää kuivata hyvin huuhtelun jälkeen.

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsalasagne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X