Reseptit
30-60 min
Kiitos

Kesäkurpitsapiirakka

Perunapohjainen kesäkurpitsapiirakka on ruokaisa syyspiiras.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja:

150 g keitettyä perunaa
150 g margariinia
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl vettä
0.5 tl leivinjauhetta

täyte:

250 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
3 rkl öljyä
1 tölkki raejuustoa
viherpippuria, suolaa
100 g kermajuustoa

Valmistusohje

  1. Kuori ja raasta perunat. Nypi huoneenlämpöinen margariini, perunaraaste ja jauhoseos yhteen. Lisää vesi. Painele taikina voideltuun vuokaan ja sen reunoille.
  2. Silppua sipuli, paloittele kesäkurpitsa ja hauduta niitä muutama minuutti öljyssä. Lisää raejuusto ja mausteet. Kaada täyte pohjalle ja paista piirasta 225-250 asteessa ensin noin 10 minuuttia. Lisää juustoraaste pinnalle ja paista vielä 175-200 asteessa noin 10-20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.
  • Pakasta jäähtyneenä valmiiksi annospaloiksi leikattuna.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X