Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsapiirakka

Kesäkurpitsapiirakka on helppo ja herkullinen. Sen mehevyys on voitaikinapohjassa ja raikkaassa fetajuustotäytteessä. Tämän helpommin ei kesäkurpitsapiirakkaa voi tehdä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsapiirakka

  • 1 esikaulittu ja laskostettu voitaikinalevy (500 g, pakaste)
  • 200 g ranskankermaa
  • 130 g fetajuustoa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl hienonnettua timjamia
  • 2 rkl hienonnettua oreganoa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 150 g kesäkurpitsaa

Koristelu

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 kesäkurpitsankukkaa

Valmistusohje

Kesäkurpitsapiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Kauli 500 gramman sulanut valmis pakastevoitaikinalevy hieman suuremmaksi. Leikkaa reunoihin viillot noin sentin päästä reunoista. Pistele keskelle jäävään sisukseen haarukalla pieniä reikiä.
  2. Esipaista levyä 225 asteessa noin 7 minuuttia. Nosta pohja uunista ja painele kohonnutta keskustaa haarukalla littaan, että pohjaan muodostuu tila täytteelle.
  3. Lusikoi 200 grammaa ranskankermaa sekoituskulhoon, murusta joukkoon 130 grammaa fetajuustoa, yksi kananmuna ja neljäruokalusikallista tuoreita yrttejä esimerkiksi timjamia ja oreganoa. Rouhi joukkoon neljäsosateelusikallinen mustapippuria.  Kaada seos pohjan keskelle.
  4. Viipaloi noin 150 grammaa kesäkurpitsaa ja asettele viipaleet täytteen päälle. Nosta täytetty pohja takaisin uuniin. Tiputa uunin lämpö 200 asteeseen. Paista kesäkurpitsapiirakkaa vielä noin 12 minuuttia.
  5. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja koristele kesäkurpitsankukilla. Tarjoa kesäkurpitsapiirakka kuumana tai haaleana.

Lue myös: Kotilieden parhaat kesäkurpitsaohjeet.

Katso alta lyhytvideo kesäkurpitsapiirakan valmistuksesta.

Lue myös Anna.fi: Kesäkurpitsa-pähkinäkeitto

Kesäkurpitsapiirakka on tehty voitaikinaan ja se on helppo.
Kesäkurpitsapiirakka on tehty voitaikinaan ja se on helppo. Täytteessä on fetaa ja yrttejä kesäkurpitsan lisäksi. © Hanne Manelius

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.