Reseptit
yli 60 min
12

Key Lime Pie

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Keksipohja:

3.5 dl keksimurua (tarvittaessa gluteeniton)
1 dl voisulaa
1 rkl ruokosokeria

täyte:

5 kananmunankeltuaista
400 g kondensoitua maitoa (säilyke)
1 dl limettimehua
1 rkl raastettua limetin kuorta

pinnalle:

2 dl kuohukermaa
1 limetti
2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Key lime pie on amerikkalainen, raikkaan makea limettipiiras, jossa on ohuen keksipohjan päällä kondensoidusta maidosta tehty limettitäyte.

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa, lisää voisula ja sokeri.

2. Painele keksimuruseos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä 10 minuuttia.

  1. Sekoita täyteainekset ja kaada seos piirakkapohjalle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Jäähdytä ja pane kolmeksi tunniksi jääkaappiin.

4. Ota key lime pie huoneenlämpöön noin
15 minuuttia ennen tarjoilua ja
korista vaahdotetulla kermalla,
limetin lohkoilla ja pinnalle
seulotulla tomusokerilla.

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Key Lime Pie

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X