Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Limettijuustokakku

Suussasulava limettijuustokakku samaan aikaan ihanan kermaiselta ja raikkaan sitruksiselta. Tämä suloinen kakku sopii juhlaan kuin juhlaan!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Limettijuustokakku

  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte 1

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk (387 g) kondensoitua maitoa
  • 1 dl lime curd -limettitahnaa
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl maissitärkkelystä

Täyte 2

  • 200 g ranskankermaa
  • 4 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Limettijuustokakku leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kanamuna. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Sekoita ensimmäisen täytteen kaikki aineet huolella keskenään. Valuta täyte vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 55 minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia.

3. Sekoita ranskankerma ja tomusokeri tasaiseksi, ja levitä seos varovasti kakun pinnalle. Jatka paistamista vielä 6–7 minuuttia, jotta seos hyytyy. Anna limettijuustokakun jäähtyä ritilän päällä kunnolla, ennen vuosta irrottamista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/2017.

Raikkaita ja ihanan täyteläisiä juustokakkuja:

Limoncello_valkosuklaajuustokakku

Limoncello-valkosuklaajuustokakku

juustokakku

Sitruunajuustokakku

key lime pie

Key lime pie

Ruoka.fi: Limetorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Limettijuustokakku

helena

Kyllä ovat herkullisia ja varmaan maistuvia aineiden perusteella, vahinko vaan kun ei pidä herkutella terveys edellä on mentävä. Tosin voihan sitä ottaa ihan pikkupalasen ja nauttia viikonkin jollei kaksi!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.