Reseptit
yli 60 min
12

Herkullinen limettijuustokakku

Suussasulava juustokakku maistuu raikkaan kirpakasti limetiltä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja:

150 g huoneenlämpöistä voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte 1

600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (387 g) kondensoitua maitoa
1 dl lime curd -limettitahnaa
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelystä

Täyte 2

200 g ranskankermaa
4 rkl tomusokeria

Valmistusohje

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kanamuna. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Sekoita ensimmäisen täytteen kaikki aineet huolella keskenään. Valuta täyte vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 55 minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia.

3. Sekoita ranskankerma ja tomusokeri tasaiseksi, ja levitä seos varovasti kakun pinnalle. Jatka paistamista vielä 6–7 minuuttia, jotta seos hyytyy. Anna kakun jäähtyä ritilän päällä kunnolla, ennen vuosta irrottamista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Raikkaita ja ihanan täyteläisiä juustokakkuja:

Limoncello_valkosuklaajuustokakku

Limoncello-valkosuklaajuustokakku

juustokakku

Sitruunajuustokakku

key lime pie

Key lime pie

Ruoka.fi: Limetorttu

Keskustelu

Kyllä ovat herkullisia ja varmaan maistuvia aineiden perusteella, vahinko vaan kun ei pidä herkutella terveys edellä on mentävä. Tosin voihan sitä ottaa ihan pikkupalasen ja nauttia viikonkin jollei kaksi!

Kommentoi juttua: Herkullinen limettijuustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X