Reseptit

Kikherne-perunasalaatti

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 500 g keitettyjä perunoita
  • puolikas tuorekurkku
  • 1 vihreä chili
  • 1 tlk (380 g) kikherneitä

marinadi:

  • 2 dl paksua, maustamatonta jogurttia
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 dl hienonnettua korianteria
  • 2 tl (raakaruoko)sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl sitruunanmehua

koristeeksi:

  • hienonnettua korianteria
  • hienonnettua kevätsipulia

tarjoiluun:

  • paksun purjosipulin huuhdeltuja varsia

Valmistusohje

Kikherne-perunasalaatti
  1. Sekoita marinadin aineet keskenään. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
  2. Kuutioi perunat ja kurkku. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi. Huuhtele kikherneet siivilässä. Sekoita kaikki ainekset marinadin joukkoon. Anna maustua kylmässä vähintään pari tuntia.
  3. Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo noin viiden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Erottele varret niin, että saat monta yksittäistä lehteä tarjoiluastioiksi. Lusikoi täytettä purjon lehdille.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kikherne-perunasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.