Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kikhernekeitto

Kikhernekeitto maistuu ihanasti currylle, kurkumalle ja inkiväärille. Resepti on helppo ja sitä voi varioida vaihtamalla kikherneet papuihin tai linsseihin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kikhernekeitto

  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 1 ½ tl curryjauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • ¼ tl punaista chilirouhetta
  • 2 prk (à 400 g/265 g) kikherneitä
  • 1 prk (400 g) kirsikkatomaatteja
  • 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ tl hienokiteistä merisuolaa
  • 1 limetin mehu

Valmistusohje

Kikhernekeitto valmistuu helposti näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota kattilan pohjalla öljyssä pehmeäksi. Lisää joukkoon kolme kuorittua ja hienonnettua valkosipulinkynttä sekä kolmen sentin pala inkivääriä hienonnettuna, puolitoista teelusikallista curryjauhetta, teelusikallinen kurkumaa ja 1/4 teelusikallinen punaista chilirouhetta. Kääntele hetken aikaa.
  2. Huuhtele ja valuta kaksi tölkkiä kikherneitä ja lisää pataan yhdessä kirsikkatomaattitölkillisen kanssa. Huuhtele tomaattipurkki vedellä ja lisää seitsemän desilitraa vettä, kasvisliemikuutio ja puoli teelusikallista hienokiteistä merisuolaa keiton joukkoon.
  3. Anna keiton muhia miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Purista joukkoon limetin mehu ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa nestettä.
  4. Jos olet lähdössä ulkoilemaan eväsretkelle, siirrä kikhernekeitto esilämmitettyyn ruokatermokseen.

Vinkki! Tarjoa kikhernekeitto hapanjuurileivän kera.

kikhernekeitto

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2023.

Lue myös Anna.fi: Tomaattikeitto ja paistettuja kikherneitä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kikhernekeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.