Kikhernekeitto
Kikhernekeitto maistuu ihanasti currylle, kurkumalle ja inkiväärille. Resepti on helppo ja sitä voi varioida vaihtamalla kikherneet papuihin tai linsseihin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Kikhernekeitto
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
- 1 ½ tl curryjauhetta
- 1 tl kurkumaa
- ¼ tl punaista chilirouhetta
- 2 prk (à 400 g/265 g) kikherneitä
- 1 prk (400 g) kirsikkatomaatteja
- 7 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- ½ tl hienokiteistä merisuolaa
- 1 limetin mehu
Valmistusohje
Kikhernekeitto valmistuu helposti näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota kattilan pohjalla öljyssä pehmeäksi. Lisää joukkoon kolme kuorittua ja hienonnettua valkosipulinkynttä sekä kolmen sentin pala inkivääriä hienonnettuna, puolitoista teelusikallista curryjauhetta, teelusikallinen kurkumaa ja 1/4 teelusikallinen punaista chilirouhetta. Kääntele hetken aikaa.
- Huuhtele ja valuta kaksi tölkkiä kikherneitä ja lisää pataan yhdessä kirsikkatomaattitölkillisen kanssa. Huuhtele tomaattipurkki vedellä ja lisää seitsemän desilitraa vettä, kasvisliemikuutio ja puoli teelusikallista hienokiteistä merisuolaa keiton joukkoon.
- Anna keiton muhia miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Purista joukkoon limetin mehu ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa nestettä.
- Jos olet lähdössä ulkoilemaan eväsretkelle, siirrä kikhernekeitto esilämmitettyyn ruokatermokseen.
Vinkki! Tarjoa kikhernekeitto hapanjuurileivän kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2023.
Lue myös Anna.fi: Tomaattikeitto ja paistettuja kikherneitä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kikhernekeitto