Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kikhernepasta

Kikhernepasta on ihan paras hätävararuoka ja arjen pelastaja, sillä se valmistetaan kuivakaapin aineksista. Maukkaat kikherneet maustetaan reilusti valkosipulilla, sitruunalla ja mustapippurilla. Loraus valkoviiniä ja parmesaania tuo pastaan luksusta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kikhernepasta

  • 400 g tuorepastaa 
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • 3 oliiviöljyyn säilöttyä sardellifileetä
  • 2 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 2 prk (á 380 g / 230 g) säilykekikherneitä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa/sokeria
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 30 g parmesaania

Valmistusohje

Kikhernepasta valmistuu helposti näin

  1. Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Keitä 400 grammaa tuorepastaa runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
  2. Hienonna kuusi valkosipulinkynttä ja kuullota niitä oliiviöljyn ja voin sekoituksessa.
  3. Ota 3 sardellifileetä purkista ja hienonna ne veitsen lappeella tai haarukalla hienoksi. Lisää pannulle.
  4. Pese hyvin 2 sitruunaa ja raasta kuoret ja purista mehut pannulle. Valuta 2 purkillista käyttövalmiita kikherneitä ja lisää nekin pannulle. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta teelusikallisella suolaa ja teelusikallisella hunajaa. Lorauta joukkoon 2 deslilitraa valkoviiniä. Anna kiehahtaa kunnolla.
  5. Lisää siivilöity pasta pannulle ja viimeistele pasta runsaalla mustapippurirouheella.
  6. Viimeistele kikhernepasta raastamalla päälle pala parmesaanijuustoa.

Vinkki: Sardellia myydään pienessä lasipurkissa usein sillihyllyssä tai pienessä säilykerasiassa kalasäilykehyllyssä

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2020.

Lue myös: Kikherne x 10: Kokkaa curry ja falafelit ja hyödynnä myös säilöntäliemi

Lue myös Anna.fi: Pasta x 7: ota haltuun herkullisimmat pastareseptit

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kikhernepasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.