![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2020/06/4545827.jpeg?s=1a40f7e42275785976fd1fb9a94f4a91&fit=crop)
Kikhernepasta
Kikhernepasta on ihan paras hätävararuoka ja arjen pelastaja, sillä se valmistetaan kuivakaapin aineksista. Maukkaat kikherneet maustetaan reilusti valkosipulilla, sitruunalla ja mustapippurilla. Loraus valkoviiniä ja parmesaania tuo pastaan luksusta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Kikhernepasta
- 400 g tuorepastaa
- 6 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl voita
- 3 oliiviöljyyn säilöttyä sardellifileetä
- 2 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- 2 prk (á 380 g / 230 g) säilykekikherneitä
- 1 tl suolaa
- 1 tl hunajaa/sokeria
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- ½ tl mustapippuria myllystä
- 30 g parmesaania
Valmistusohje
Kikhernepasta valmistuu helposti näin
- Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Keitä 400 grammaa tuorepastaa runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
- Hienonna kuusi valkosipulinkynttä ja kuullota niitä oliiviöljyn ja voin sekoituksessa.
- Ota 3 sardellifileetä purkista ja hienonna ne veitsen lappeella tai haarukalla hienoksi. Lisää pannulle.
- Pese hyvin 2 sitruunaa ja raasta kuoret ja purista mehut pannulle. Valuta 2 purkillista käyttövalmiita kikherneitä ja lisää nekin pannulle. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta teelusikallisella suolaa ja teelusikallisella hunajaa. Lorauta joukkoon 2 deslilitraa valkoviiniä. Anna kiehahtaa kunnolla.
- Lisää siivilöity pasta pannulle ja viimeistele pasta runsaalla mustapippurirouheella.
- Viimeistele kikhernepasta raastamalla päälle pala parmesaanijuustoa.
Vinkki: Sardellia myydään pienessä lasipurkissa usein sillihyllyssä tai pienessä säilykerasiassa kalasäilykehyllyssä
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2020.
Lue myös: Kikherne x 10: Kokkaa curry ja falafelit ja hyödynnä myös säilöntäliemi
Lue myös Anna.fi: Pasta x 7: ota haltuun herkullisimmat pastareseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kikhernepasta