
Kikherne-tomaattikeitto
Kikherneet ja kaali tekevät kikherne-tomaattikeitosta ruokaisan ja jännittävän. Vielä tuhdimpi keitto syntyy, kun mukaan lisää vielä käristettyä pekonia ja suikaloituja keittojuureksia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Tomaatti-kikhernekeitto:
- noin 400 g liotettuja kikherneitä
- vettä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 800 g tomaattimurskaa
- 2 l kasvis- tai kanalientä
- 400 g kurttu- tai kiinankaalia
- 2 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 tl ruokosokeria
- 1 rkl basilikaa tai oreganoa
- 1 tl timjamia
- 1 nippu lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Laita kuivat kikherneet kylmään veteen ja liota noin 10 tuntia. Kaada vesi pois, lisää uutta ja kiehauta. Heitä kiehautusvesi pois ja huuhdo, ja keitä uudessa vedessä noin tunti. Käsittely tekee herneistä vatsaystävällisempiä. Voit ostaa myös käyttövalmiiksi säilöttyjä kikherneitä.
2. Kuori ja silpua sipulit. Silppua kaali.
3. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää tomaattimurska, kikherneet, neste ja mausteet. Hauduta keittoa puolisen tuntia. Lisää kaalisuikaleet ja hauduta vartti. Tarkista maku.
Vinkki: Saat keitosta tuhdin, kun lisäät siihen käristettyä pekonia ja suikaloituja keittojuureksia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kikherne-tomaattikeitto