Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kinderkakku

Kinderkakku on pääsiäisen makein herkku, jonka pääosassa ovat suositut suklaamunat. Kinderkakku tehdään uskomattoman helppoon sekoitettavaan kakkupohjaan. Täytteessä on sulatettuja Kinder-munia ja herkullista tuorejuustoa. 

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kinderkakku

  • 1 dl piimää
  • 1 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl vaniljajauhetta tai yhden vaniljatangon siemenet tai vaniljauutetta
  • 1 kananmuna
  • ¾ dl rypsiöljyä

Kinderkakun täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g  maustamatonta tuorejuustoa
  • 8 Kinder-pääsiäismunaa tai Kinder-patukoita (á 20 g)

Kinderkakun kostutus

  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljauutetta

Kinderkakun kuorrutus

  • 3 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 dl juoksevaa hunajaa
  • 1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta

Kinderkakun koristelu

  • 4 Kinder-suklaamunaa

Valmistusohje

Kinderkakku leivotaan helposti näin:

  1. Kuumenna yksi desilitra piimää. Vatkaa joukkoon kierrevispilällä yksi desilitra kaakaojauhetta. Yhdistä yksi desilitra fariinisokeria, yksi desilitra sokeria, puolitoista desilitraa vehnäjauhoja, puoli teelusikallista ruokasoodaa, puoli teelusikallista leivinjauhetta sekä puoli teelusikallista vaniljajauhetta. Lisää seos sekä yksi kananmuna ja 3/4 desilitraa ruokaöljyä piimä-kaakaojauheseoksen joukkoon. Sekoita nuolijalla kaikki sekaisin. Taikinaa ei vatkata, sekoitetaan vain hyvin.
  2. Kaada taikina halkaisijaltaan 15 cm:n kakkuvuokaan. Tästä määrästä tulee pieni kuuden hengen kakku, joten pieni kakkuvuoka on tarpeen. Voit paistaa kakun myös suuremmassa vuoassa, tällöin pohjasta ei tule kovin korkea.
  3. Paista kakkupohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla 55–60 minuuttia. Nosta uunista ja jäähdytä hyvin. Leikkaa pohja kolmeen osaan jäähtyneenä.
  4. Tee täyte. Vatkaa kaksi desilitraa vispikermaa vaahdoksi. Kuori kahdeksan Kinder-suklaamunaa tai patukkaa kuorestaan ja pilko suklaa kulhoon. Sulata mikrossa nopeasti. Notkista vatkaimella 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa. Sekoita joukkoon vatkattu vispikerma ja sulatettu Kinder-suklaa.
  5. Tee kostutus. Sekoita yksi desilitra maitoa ja yksi teelusikallinen vaniljauutetta. Aseta alin kakkupohja kakkuvuoan pohjalle. Lusikoi päälle vaniljamaitoa. Lusikoi päälle puolet täyttestä. Asettele tässä vaiheessa kakkuvuoan reunat kiinni. Nosta täytteen päälle toinen kerros kakkupohjaa. Kostuta pohja vaniljamaidolla. Lusikoi päälle loput täytteestä. Nosta viimeiseksi kerrokseksi kolmas pohjakerros kakkua ja kostuta se pinnalta. Paina kevyesti päältä. Nosta kakku jähmettymään jääkaappiin 8 tunniksi.
  6. Nosta kinderkakku esille jääkaapista. Poista kakkuvuoan reunat. Siirrä kakku pohjan päältä varovasti tarjoiluastian päälle.
  7. Tee kuorrutus. Vatkaa kolme desilitraa kuohu- tai vispikermaa, yksi desilitra juoksevaa hunajaa ja puolitoista desilitraa tummaa kaakaojauhetta nopeasti sähkövatkaimella vaahdoksi. Varo, että et vatkaa liikaa. Levitä kuorrutus kakun päälle ja halutessasi reunoille. Siitä riittää myös reunoille. Voit levittää kuorrutuksen rennosti, että pohjan kerrokset näkyvät.
  8. Koristele kinderkakku suklaamunilla ja tarjoa huoneenlämpöisenä. Kinderkakku on parhaimmillaan, kun se saa seistä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2020.

kinderkakku

Lue myös: Kinder-leivonnaiset ihastuttavat – katso videolta, miten Kinder-juustokakut syntyvät

Lue Anna.fi: Näin leivot sitruunaisen pashakakun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinderkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.