Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Kinderkakku

Kinderkakku on pääsiäisen makein herkku, jonka pääosassa ovat suositut suklaamunat. Kinderkakku tehdään uskomattoman helppoon sekoitettavaan kakkupohjaan. Täytteessä on sulatettuja Kinder-munia ja herkullista tuorejuustoa. 

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kinderkakku

1 dl piimää
1 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta tai yhden vaniljatangon siemenet tai vaniljauutetta
1 kananmuna
3/4 dl rypsiöljyä

Täyte

2 dl vispikermaa
200 g  maustamatonta tuorejuustoa
8 Kinder-pääsiäismunaa tai Kinder-patukoita (á 20 g)

Kostutus

1 dl maitoa
1 tl vaniljauutetta
Mainos

Kuorrutus

3 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl juoksevaa hunajaa
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

Koristelu

4 Kinder-suklaamunaa

Valmistusohje

  1. Kinderkakku leivotaan helposti näin: kuumenna yksi desilitra piimää. Vatkaa joukkoon kierrevispilällä yksi desilitra kaakaojauhetta. Yhdistä yksi desilitra fariinisokeria, yksi desilitra sokeria, puolitoista desilitraa vehnäjauhoja, puoli teelusikallista ruokasoodaa, puoli teelusikallista leivinjauhetta sekä puoli teelusikallista vaniljajauhetta. Lisää seos sekä yksi kananmuna ja 3/4 desilitraa ruokaöljyä piimä-kaakaojauheseoksen joukkoon. Sekoita nuolijalla kaikki sekaisin. Taikinaa ei vatkata, sekoitetaan vain hyvin.
  2. Kaada taikina halkaisijaltaan 15 cm:n kakkuvuokaan. Tästä määrästä tulee pieni kuuden hengen kakku, joten pieni kakkuvuoka on tarpeen. Voit paistaa kakun myös suuremmassa vuoassa, tällöin pohjasta ei tule kovin korkea.
  3. Paista kakkupohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla 55–60 minuuttia. Nosta uunista ja jäähdytä hyvin. Leikkaa pohja kolmeen osaan jäähtyneenä.
  4. Tee täyte. Vatkaa kaksi desilitraa vispikermaa vaahdoksi. Kuori kahdeksan Kinder-suklaamunaa tai patukkaa kuorestaan ja pilko suklaa kulhoon. Sulata mikrossa nopeasti. Notkista vatkaimella 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa. Sekoita joukkoon vatkattu vispikerma ja sulatettu Kinder-suklaa.
  5. Tee kostutus. Sekoita yksi desilitra maitoa ja yksi teelusikallinen vaniljauutetta. Aseta alin kakkupohja kakkuvuoan pohjalle. Lusikoi päälle vaniljamaitoa. Lusikoi päälle puolet täyttestä. Asettele tässä vaiheessa kakkuvuoan reunat kiinni. Nosta täytteen päälle toinen kerros kakkupohjaa. Kostuta pohja vaniljamaidolla. Lusikoi päälle loput täytteestä. Nosta viimeiseksi kerrokseksi kolmas pohjakerros kakkua ja kostuta se pinnalta. Paina kevyesti päältä. Nosta kakku jähmettymään jääkaappiin 8 tunniksi.
  6. Nosta kinderkakku esille jääkaapista. Poista kakkuvuoan reunat. Siirrä kakku pohjan päältä varovasti tarjoiluastian päälle.
  7. Tee kuorrutus. Vatkaa kolme desilitraa kuohu- tai vispikermaa, yksi desilitra juoksevaa hunajaa ja puolitoista desilitraa tummaa kaakaojauhetta nopeasti sähkövatkaimella vaahdoksi. Varo, että et vatkaa liikaa. Levitä kuorrutus kakun päälle ja halutessasi reunoille. Siitä riittää myös reunoille. Voit levittää kuorrutuksen rennosti, että pohjan kerrokset näkyvät.
  8. Koristele kinderkakku suklaamunilla ja tarjoa huoneenlämpöisenä. Kinderkakku on parhaimmillaan, kun se saa seistä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/20.

Katso myös: Kinder-leivonnaiset ihastuttavat – Katso videolta, miten Kinder-juustokakut syntyvät

Anna.fi/ruoka: Sitruunainen pashakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kinderkakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X