Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kindermokkapalat

Kindermokkapalat sopivat suklaan ystävälle. Nimensä tämä herkku saa siitä, että siinä on Kinder-suklaan tyylisesti valko- ja maitosuklaata kerroksittain sekä mokkapaloista tuttu kahvin maku kuorrutuksessa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
36  annosta

Ainekset

Kindermokkapalat, taikina

  • 300 g voita
  • 4 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 7 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Tuorejuusto-voikreemi

  • 200 g valkosuklaata
  • 100 g pehmeää voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Suklaakuorrutus

  • 200 g maitosuklaata
  • 1 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 rkl espressojauhetta

Valmistusohje

Kindermokkapalat leivotaan helposti näin:

1. Sulata 300 grammaa voita. Anna jäähtyä vähän. Sekoita voin joukkoon neljä desilitraa sokeria, neljä kananmunaa, kaksi ja puoli desilitraa maitoa, seitsemän ja puoli desilitraa vehnäjauhoja, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, kaksi teelusikallista vaniljasokeria ja neljä ruokalusikallista sokeroimatonta kaakaojauhetta.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä täysin ennen kuorruttamista.

3. Tee ensin tuorejuusto-voikreemi. Sulata 200 grammaa valkosuklaata mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa sähkövatkaimella sata grammaa pehmeää voita, neljä desilitraa tomusokeria, kaksi teelusikallista vaniljasokeria, sula valkosuklaa ja sata grammaa maustamatonta tuorejuustoa. Levitä jäähtyneen pohjan päälle nuolijalla.

4. Kuumenna desilitra kuohukermaa ja paloittele joukkoon 20o grammaa maitosuklaata. Sekoita nuolijalla kunnes seos on sileää. Lisää ruokalusikallinen espressojauhetta ja sekoita hyvin. Kaada juokseva seos tuorejuustokuorrutuksen päälle. Levitä se tasaiseksi. Anna jähmettyä. Leikkaa kindermokkapalat annospaloiksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2022. 

Lue myös: Hannan pitsimokkapalat keräävät kehut uniikilla koristelullaan: ”Käsittämättömän upeita!”

Lue myös Anna.fi: Mignon-kakku, Kinder-piirakka ja itse tehdyt töhnämunat – pääsiäisen ihanan överit herkut!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kindermokkapalat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.