Kirjolohi-sitrussalaatti
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 400 g kirjolohifileetä
- 1 dl puristettua appelsiinimehua
- 1 dl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
- Leikkaa kirjolohi nahkaa vasten ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sitrusmehut ja suola ja anna kalaviipaleiden marinoitua muun valmistelun ajan tai vaikka seuraavaan päivään.
- Huuhtele, kuivaa ja revi salaatinlehdet suupaloiksi lautasille. Kuori greippi ja appelsiini veitsellä niin, että saat valkoisenkin kuoriosan kunnolla pois. Leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi ja asettele salaattipedille.
- Valuta kalaviipaleet marinadista, käytä nopeasti kuumalla, pinnoitetulla pannulla ja jaa lautasille. Lisää siivilöityyn marinadiin öljyä, suolaa, roseepippuria, sokeria ja rakuunaa. Tarkista maku ja valele salaatille. Tarjoa alkuruokana tai iltapalana paahtoleivän kanssa.
- Vinkki: Jos annat kalaviipaleiden marinoitua sitrusliemessä seuraavaan päivään, niitä ei välttämättä tarvitse lainkaan paistaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirjolohi-sitrussalaatti