Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sikke Sumarin kokonaisena grillattu siika

Kokonaisena grillattu siika täytetään sitruunalla ja yrteillä. Kokonaisena kypsennetty kala on helppoa kesäruokaa ja siinä on enemmän makua kuin fileessä. Siika sopii rasvaisuutensa takia sekä savustukseen että grilliin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kokonaisena grillattu siika

  • 1 kokonainen tuore siika (suomustettu ja putsattu vatsasta)

Täyte

  • 3 tl suolaa
  • 1 sitruuna
  • 1 iso nippu tilliä tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

Kokonaisena grillattu siika Sikke Sumarin ohjeella:

  1. Suolaa yksi kokonainen tuore siika hyvin sisältä.
  2. Viipaloi yksi sitruuna. Asettele kalan sisään sitruunaviipaleita sekä yksi iso nippu tilliä tai lehtipersiljaa.
  3. Kypsennä kokonaista siikaa noin 25 minuuttia savustuspöntössä, grillissä tai 200-asteisessa uunissa. Kypsymisaika riippuu kalan koosta. Kypsän kalan tunnistaa siitä, että selkäevä irtoaa hyvin.
  4. Jos savustat kalan, älä käytä liikaa savustuspuruja, jotta savun mausta ei tule liian voimakas eikä se peittäisi kalan omaa makua alleen.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/20.

Lue myös: Näin grillaat kalaa – poimi vinkit ja tee kesän parhaat kalaruoat!

Lue myös Anna.fi: Grillattua kalaa ja kesävihanneksia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sikke Sumarin kokonaisena grillattu siika

Sinun täytyy kommentoidaksesi.